Στην Ξάνθη πιλοτικά οι νέες πιλοτικές κινητές μονάδες της ΕΛΑΣ. Παρουσιάστηκαν στην Αθήνα

24 Απριλίου 201506:45

Τέσσερις κινητές αστυνομικές μονάδες θα ενεργοποιηθούν στην Ξάνθης, την  Αρκαδία, την Εύβοια και τα Ιωάννινα, στο πλαίσιο ενός ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την αστυνόμευση – επιτήρηση τοπικών οικισμών και συνόρων. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτριος Τσακνάκης επιθεώρησαν σήμερα τα οχήματα των κινητών αστυνομικών μονάδων, στην παρουσίαση του θεσμού αλλά και των 150 οχημάτων ειδικού τύπου (φορτηγά με επίπεδη καρότσα) που θα διατεθούν σε υπηρεσίες για την αστυνόμευση και επιτήρηση παραμεθόριων περιοχών, στα σύνορα και σε ακριτικές περιοχές της χώρας.

aetos kinites monades

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε πρώτη φάση η δράση των κινητών μονάδων έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την επέκταση του θεσμού και σε άλλες περιοχές. Τα οχήματα είναι διαμορφωμένα με κατάλληλο εξοπλισμό και θα στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) ενώ θα ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες. Πηγή:

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επιδιώκει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι κινητές αστυνομικές μονάδες να συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο στην αναγκαία ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση».

aetos 2

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πηγή: www.lifo.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr