Στην Ξάνθη ο νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ: “Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες του κόμματος στην κοινωνία”

23 Μαρτίου 201508:45

Στην Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο, ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την περιοδεία του από τον Έβρο και κατέληξε στην Ξάνθη και το Φίλοιστρον, όπου πραγματοποιήθηκε κλειστή περιφερειακή συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών, των Γραμματέων των Νομαρχιακών και της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης, κόμματος και κράτους.

Σε δηλώσεις του στο XanthiPress.gr ο Τάσος Κορωνάκης έκανε λόγο για την ανάγκη το κόμμα να λειτουργήσει αυτόνομα και να ανασυγκροτηθεί ώστε να στηρίξει αλλά και να ελέγξει το κυβερνητικό έργο.

Ο Τάσος Κορωνάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη, μέσα στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, “να ανοίξουν οι πόρτες του κόμματος”  σε πολίτες όλων των κοινωνικών χόρων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την κοινωνία και αυτή να εκπροσωπηθεί στο κυβερνών κόμμα.

Δεν έρχονται “κόκκινα”  παιδιά για να αντικαταστήσουν τα “μπλε και γαλάζια”

koronakis xanthiΣε ότι αφορά στη στελέχωση του κράτους ανέφερε ότι” τα γαλάζια και πράσινα παιδιά” δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από “κόκκινα παιδιά” αλλά από μια νέα πραγματικότητα που θα εκσυγχρονίσει το κράτος, χωρίς όμως να λείπουν από τους καίριους τομείς τα πρόσωπα με το ήθος και το πολιτικό στίγμα της αριστεράς που θα εφαρμόσουν τις πολιτικές που έθεσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφερόμενος στο κλίμα που συναντά στις οργανώσεις αλλά και τους ενδεχόμενους προβληματισμούς για τις ευθύνες αλλά και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, ανέφερε ότι παρά τα τεράστια προβλήματα η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει ανθεκτικότητα και υλοποιεί στο ακέραιο της προεκλογικές της δεσμεύσεις, κρατώντας τη συντροφικότητα και τη συνεργασία που καθοδήγησε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr