Στην «Προσευχή» ο «Χρυσός Διόνυσος» του Φεστιβάλ

21 Σεπτεμβρίου 201411:44

Το 37ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας έφτασε στο τέλος του. Με ένα μαραθώνιο προβολών με 38 ταινίες στο ελληνικό διαγωνιστικό και 58 στο διεθνές του πρόγραμμα, αφιερώματα και λογοτεχνικά αίθρια, η Δράμα για μια εβδομάδα μεταμορφώθηκε σε ένα σημείο συνάντησης νέων δημιουργών από όλο τον κόσμο.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, σε ειδική τελετή που διήρκησε τρεις ώρες.

Ειδικότερα, στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα η Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Δημήτρη Αθανίτη, Κατερίνα Μαραγκουδάκη και Γιάννη Σακαρίδη) αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει με τον «Χρυσό Διόνυσο», τον Θανάση Νεοφώτιστο για την ταινία του «Προσευχή», που αναφέρεται στο σχολικό εκφοβισμό. Ένα νέο σκηνοθέτη σπουδαστικής ταινίας, ο οποίος αξιοποίησε «αποτελεσματικά την φωτογραφία, τον ήχο και το μοντάζ, σε ένα σφιχτό σύνολο, με ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας καθημερινά».

Διαβάστε περισσότερα στο dramapress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr