Στην οδό Αν. Δημητρίου η φωτιά της ημέρας λόγω καμινάδας ! Ένα τζάκι την ημέρα παίρνει φωτιά, αναφέρει η Πυροσβεστική !

4 Φεβρουαρίου 201418:00

«Ένα τζάκι την ημέρα παίρνει φωτιά καθημερινά στην πόλη της Ξάνθης» σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστο Καλογουλίδη ενώ την Τρίτη το μεσημέρι η Υπηρεσία κλήθηκε, μεταξύ άλλων,στην οδό Αν. Δημητρίου για καμινάδα που είχε πάρει φωτιά.

Τις τελευταίες μέρες, που το κρύο έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή του, τα περιστατικά από καμινάδες που αυξάνουν φωτιά έχουν πολλαπλασιαστεί και υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένα την ημέρα αρπάζει, σύμφωνα με τις κλήσεις και τα στοιχεία της Πυροσβεστικής στην Ξάνθη.

Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, η συχνή χρήση λόγω κρύου σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαρισμού στις καμινάδες δημιουργεί αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις, καθημερινά.  Μία φορά στους δύο μήνες, κατά τη χειμερινή περίοδο, τόσο οι καμινάδες των τζακιών, όσο και στα μπουριά από τις σόμπες να γίνεται προληπτικός καθαρισμός, αναφέρεται.

«Ακόμη και αν κάποιος μπορέσει να σβήσει μόνος του τη φωτιά, ας μην διστάσει να καλέσει την Πυροσβεστικής Υπηρεσία. Είναι καλό να αξιολογείται ότι έχει κατασβεστεί από άνδρες της Υπηρεσίας, σημειώνει ο Διευθυντής της ΠΥ Ξάνθης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr