Στην Κωνσταντινούπολη ο Αυγενάκης για την Υπουργική Συνάντηση δέκα χωρών για τη Νεότητα και τον Αθλητισμό

8 Ιουνίου 202116:35

Στην Υπουργική Συνάντηση για τη Νεότητα και τον Αθλητισμό της «Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (SEECP), που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη, θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Συνάντηση των Υπουργών για τη Νεότητα και τον Αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 9 Ιουνίου, από το πρωί και θα εκδοθεί Κοινή Δήλωση – Ψήφισμα, με στόχο την προώθηση, την επέκταση και την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της νεότητας και ιδίως του αθλητισμού, μεταξύ των 10 χωρών (πλην Ελλάδας και Τουρκίας συμμετέχουν ακόμα οι Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία).

Η συμβολή του αθλητισμού, άλλωστε, βοηθά στην ανάπτυξη και την οικοδόμηση της ειρήνης μέσω της προώθησης της ανοχής, του σεβασμού, της ακεραιότητας και της ενίσχυσης των ατόμων και των κοινωνιών, ιδίως παιδιών, γυναικών και νέων.

Ο αθλητισμός είναι ισχυρή δύναμη ενότητας και εδραίωσης στενών σχέσεων μεταξύ των λαών, συντελεί στην προώθηση καλής γειτονίας και μπορεί να ισχυροποιήσει την περιφερειακή συνεργασία και ανάπτυξη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, μετά το πέρας των εργασιών της υπουργικής συνόδου, πρόκειται να έχει και επίσημη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεχμέτ Μουσαρέμ Κασάπογλου.

Η «Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης» ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Ελλάδας το 1996 για διαβαλκανική συνεργασία και η 1η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη το 1997.

Από τον προσεχή μήνα, τον Ιούλιο του 2021 και για έναν χρόνο, θα αναλάβει η Ελλάδα την Προεδρία της «Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης», διαδεχόμενη την τρέχουσα Προεδρία της Τουρκίας. Η ελληνική Προεδρία θα αποτελέσει ευκαιρία για την επιβεβαίωση της ενεργούς παρουσίας της χώρας μας στην περιοχή και για την υιοθέτηση πρωτοβουλιών που θα αναδεικνύουν τον περιφερειακό της ρόλο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr