Στην Κέρκυρα η πρώτη άδεια για υδατοδρόμιο, σε εξέλιξη η διαδικασία για ακόμη 20

26 Απριλίου 201509:56

Ήδη έχει εκδοθεί η πρώτη άδεια υδατοδρομίου για την Κέρκυρα και η Hellenic Seaplanes, όπως αναφέρει, έχει θέσει σε διαδικασία αδειοδότησης άλλα 20 υδατοδρόμια στη χώρα, όπως Θεσσαλονίκη, Βόλος, Σκόπελος, Αλόννησος, Τήνος, Σκύρος, Πάτμος, Χαλκίδα, Κύμη, Αιδηψός, Κάρυστος, Άγιος Στέφανος (Εύβοια), Σητεία, Ζάκυνθος, Οινούσσες, Ψαρά και Αμφιλοχία. Παράλληλα, η εταιρεία προχωρεί και στην αδειοδότηση ορισμένων ιδιωτικών υδατοδρομίων για τις ανάγκες ξενοδοχείων και ιδιωτών.

Επίσης, η εταιρεία έχει καταθέσει προτάσεις για δημιουργία υδατοδρομίου για επτά λίμνες, όπου, όπως λέει, υπάρχει νομικό κενό σε σχέση με τον φορέα διαχείρισης της υδάτινης επιφάνειας. «Εμείς ζητούμε να αναλάβει την αρμοδιότητα το κοντινότερο λιμεναρχείο ή λιμενικό ταμείο» σημειώνει.

Ο κ. Ασσαριώτης σημειώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε φέτος να ξεκινήσει τις πρώτες της πτήσεις στο δίκτυο του βορείου Αιγαίου ή με δρομολόγια τσάρτερ, όμως εάν συνεχιστεί η πολιτική αβεβαιότητα είναι πιθανόν να χαθεί η σεζόν.

Όπως αναφέρει ο κ. Ασσαριώτης, το υδροπλάνο είναι επιχειρηματικά βιώσιμο για πτήσεις όχι μεγαλύτερες των 45 λεπτών, που το καθιστά ιδεώδες για μεσαίες αποστάσεις. Ένα μέσο εισιτήριο μονής κατεύθυνσης εκτιμάται ότι θα κοστίζει περί τα 85 ευρώ ανά μισή ώρα πτήσης.

Στόχος της εταιρείας είναι όταν φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη να διαθέτει δίκτυο 100 περιφερειακών, 10 κεντρικών και δύο μητροπολιτικών υδατοδρομίων, καθώς και στόλο 20 υδροπλάνων. Στο βέλτιστο σενάριο που έχει επεξεργαστεί, θα πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 180 εκατ. ευρώ.

Πηγή: in.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr