Στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός Πρέσβης

3 Σεπτεμβρίου 201922:46

Πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου ετοιμάζεται στην Αλεξανδρούπολη με κεφάλαια από αμερικανική εταιρεία, ενώ οι ΗΠΑ με χρηματοδότηση από τον αμερικανικό στρατό απομακρύνουν το ναυάγιο «Όλγα» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε πλοία και να ενισχυθεί η εμπορική κίνηση. Όπως ανέφερε ο αμερικανός πρεσβευτής η διαδικασία θα κοστίσει 2,3 εκατομμυρία δολάρια και «θα κάνει την Ελλάδα πιο ελκυστική και για άλλους επενδυτές, ενώ ενισχύεται και η καλή μας συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

Ο Τζέφρι Πάιατ αναμένεται να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη για να έχει συναντήσεις και για τα δυο θέματα. «Όλες αυτές οι συνεργασίες δείχνουν την άριστη συνεργασία Ελλάδας και Αμερικής αλλά και το γεγονός πως είμαστε έτοιμοι να πάμε αυτή τη σχέση στο επόμενο επίπεδο. Και η φετινή παρουσία μας στη ΔΕΘ είναι ένας ακόμη τρόπος να πούμε πως διατηρούμε και εμπλουτίζουμε την σχέση και τη συνεργασία μας ειδικά με τη Βόρεια Ελλάδα» κατέληξε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr