Στην Αλεξανδρούπολη ο ο Διοικητής Σχηματισμού 21TSC Maj. Gen. Christofer Mohan για την “Defender Europe 21”

20 Φεβρουαρίου 202012:19

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε την Τετάρτη ο Διοικητής Σχηματισμού 21TSC Maj. General Christofer Mohan, υπεύθυνος για την Ανάπτυξη Αμερικανικών Στρατευμάτων στη Βαλκανική, προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής,  τεχνικά ζητήματα καθώς λεπτομέρειες αναφορικά με τη μεταφορά αρμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού από την πρωτεύουσα του Έβρου στις χώρες διεξαγωγής της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ “Defender Europe 21”.

Οι Αμερικανοί Αξιωματούχοι, βρέθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με τον Διοικητή της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Έβρου, Άγγελο Χουδελούδη, τον Λιμενάρχη αλλά και τους Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΑ, για να εξετάσουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο στο οποίο θα ελλιμενιστεί το πλοίο των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετέχουν 37.000 στρατιώτες από 18 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, που συμμετέχουν στην συμμαχία, 20.000 οχήματα και κοντέινερ με στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικά, η οποία θα διεξαχθεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στα Βαλκάνια

Η παρουσία αμερικανικής μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη, για ακόμα μια φορά καταδεικνύει τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και των ΗΠΑ , ενώ είναι ήδη ορατά τα οφέλη  και τι θα αποκομίσει η πόλη μέσα από αυτή.

Όπως έγραψε το «Viadiplomacy», το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει ιδιαίτερη σημασία για την πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Στο άρθρο αυτό με τίτλο «Γιατί η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο σημαντική για τους Αμερικανούς» σημειωνόταν, «όμως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν είναι σημαντικό μόνο για την ενέργεια, είναι εξίσου σημαντικό και για τις μεταφορές. Το λιμάνι συνδέεται άμεσα με την Εγνατία Οδό ενώ με τις κάθετες οδούς μέσω της Via Carpathia που είναι σε κατασκευή και του κάθετου δρόμου Αλεξανδρούπολης Βουλγαρίας που διασχίζει τον Έβρο, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ μπορούν να βρίσκονται σε λίγες ώρες στα Βαλκάνια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr