Στη δημοσιότητα γερμανικό έγγραφο-φωτιά για τις αποζημιώσεις

21 Απριλίου 201312:52

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται γερμανικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημόσιων, αποζημιώσεων.

Το έγγραφο που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, απέστειλε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τον Μάρτιο του 1967.

Αναφέρεται ρητά σε αξιώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος από «χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις» την περίοδο της Κατοχής, αλλά την ίδια στιγμή συνδέει και αυτές τις αξιώσεις με εκείνες των αποζημιώσεων της Συμφωνίας του Λονδίνου.

Με το έγγραφο αυτό, η γερμανική πρεσβεία απαντά σε σχετική ρηματική διακοίνωση της ελληνικής πλευράς της 9ης Νοεμβρίου 1966 προς τη Βόννη. Η τελευταία, λοιπόν, ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια ελληνική παραίτηση, κατόπιν απαντήσεως που η ίδια η κυβέρνησή της Βόννης έστειλε στην πρεσβεία της στην Αθήνα.
Newsroom ΔΟΛ από in.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr