Το στέκι Kardelen ξεκινά δράσεις αλληλεγγύης για το Κομπάνι

1 Δεκεμβρίου 201410:25

«Η Αλληλεγγύη κρατά τη ζωή στο Κομπάνι» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το Στέκι Πολιτικής, Πολιτισμού & Αλληλεγγύης Kardelen :

Η καμπάνια «Η Αλληλεγγύη κρατά τη ζωή στο Κομπάνι» έχει στόχο να βρεθεί στο πλευρό των 100.000 προσφύγων, που αναγκάστηκαν να περάσουν στην Τουρκία από το ηρωικό Κομπάνι. Πρόσφυγες που παραμένουν στα συροτουρκικά σύνορα, ζώντας μέσα σε σκηνές απ’ τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη και περιμένουν το τέλος του πολέμου, ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι: ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», «Αλληλεγγύη για Όλους», ΚΕΘΕΑ, Συντονιστικό κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα, μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, θα σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης. Η ανθρωπιστική βοήθεια αφορά στους πρόσφυγες του ηρωικού Κομπάνι που περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν.

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μόνο απ’ το υστέρημά τους μπορούν να βοηθήσουν. Κι αυτοί είναι πάντα, που σε τέτοιες περιπτώσεις, προσφέρουν με τη μεγαλύτερη αυτοθυ-σία. Απευθυνόμαστε στις γυναίκες της χώρας μας, που σήμερα γνωρίζουν από πρώτο χέρι πια την απελπισία των ατάιστων μωρών και των ανήμπορων γερόντων αλλά και ταυτόχρονα δεν το βάζουν κάτω. Στις χιλιάδες γυναίκες που οργανώνονται και οργανώνουν μια κοινωνία προκειμένου να επιβιώσει, ζητάμε να απλώσουν το χέρι τους και το κουράγιο τους και λίγο μακρύτερα: στις γυναίκες του Κομπάνι. Απευθυνόμαστε σε αυτόν τον πολύχρωμο και πολύτροπο γαλαξία της Ελλάδας της κρίσης που αντιστέκεται, οργανώνει και οργανώνεται μέσα από συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, Δήμους, δομές αλληλεγγύης και φορείς.

Εμείς, λέμε ναι στην έκκληση των γειτόνων μας και πολύ σύντομα θα βρεθούμε στο πλευρό τους. Η καμπάνια είναι πανελλαδική και μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό και στην Ξάνθη, στο στέκι πολιτικής , πολιτισμού & αλληλεγγύης KARDELEN.

ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ:

  • Τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη)
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
  • Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματο-λογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς).

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr