Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Εκρηξη αντισημιτισμού» λόγω Χρυσής Αυγής

21 Μαΐου 201317:45

Έκθεση – κόλαφο για την Ελλάδα, δημοσιεύει το Στέιτ Ντιπάρντμεντ το οποίο κάνει λόγο για έκρηξη του αντισημιτισμού στη χώρα μας εξαιτίας της Χρυσής Αυγής.

Όπως μεταδίδει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, στην ετήσια έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες αναφέρεται ότι η επίσημη εφημερίδα των Χρυσαυγιτών καταφέρθηκε κατά της διδασκαλίας της ιστορίας του Ολοκαυτώματος στα σχολεία. Η έκθεση θυμίζει και άλλα περιστατικά όπως το σχόλιο της ίδιας εφημερίδας με αφορμή την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής ότι το Εβραϊκό λόμπι και ο Σιωνισμός συνωμοτούν εναντίον της Ελλάδας, αλλά και τα τέσσερα περιστατικά βανδαλισμών εβραϊκών νεκροταφείων ή μνημείων στα Ιωάννινα, τη Χαλκίδα, τη Δράμα και τη Ρόδο.

Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σύμφωνα με την έκθεση «αρνείται το Ολοκαύτωμα και συχνά απευθύνει Ναζιστικούς χαιρετισμούς σε δημόσιες συγκεντρώσεις».

Η έκθεση σημειώνει ότι τον Οκτώβριο του 2012 μέλος της Χρυσής Αυγής διάβασε στη Βουλή αποσπάσματα από τα «πρωτόκολλα των Γηραιών της Σιών» συμπληρώνοντας ότι τον ίδιο μήνα ήρθη η βουλευτική ασυλία τριών μελών του κόμματος ώστε να τεθούν στη διάθεση ερευνών της αστυνομίας για διάπραξη αδικημάτων. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την έκθεση, ερευνούν τη συμμετοχή του εκπροσώπου του κόμματος (σ.σ. Ηλία Κασιδιάρη) σε ένοπλη ληστεία το 2007 καθώς και τη συμμετοχή δύο άλλων βουλευτών (σ.σ Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου) για φθορές και επιθέσεις κατά μεταναστών σε πανηγυρία (σ.σ. στη Ραφήνα).

Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στα επεισόδια που συνέβησαν στην παράσταση Corpus Christi στα οποία πρωταγωνίστησαν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι συντάκτης της έκθεσης επισημαίνουν, τέλος, ότι μέλη της Χρυσής Αυγής πρωταγωνίστησαν σε πολλά από τα επεισόδια σε βάρος Μουσουλμάνων αναφέροντας περιστατικά με μέλη του κόμματος να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα σε χωριά που κατοικούν Μουσουλμάνοι στη Θράκη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr