Σταύρος Θεοδωράκης: «Ας αφήσουμε τη μπουρδολογία με αριστερή χρυσόσκονη και ας πάρουμε τολμηρές αποφάσεις»(video)

30 Μαΐου 201612:32

Οι πολιτικοί δε μπορεί να έχουν ούτε offshore ούτε λεφτά στο εξωτερικό και όσοι έχουν, πρέπει να υποχρεωθούν να φέρουν τα λεφτά πίσω. Δε μπορεί να λέει κάποιος ότι «θέλω να σώσω την Ελλάδα αλλά τα δικά μου λεφτά θα είναι ασφαλή κάπου στο εξωτερικό».Σε αυτό το σκεπτικό κινήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» προτείνοντας σε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στη νομοθέτηση όλων των παραπάνω.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, επανέλαβε αυτό που είπε και στη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, ότι δηλαδή η επιβολή νέων φόρων δε θα αποδώσει και χρειάζεται μια διαφορετική ανάγνωση του μνημονίου καθώς πρέπει να κόψουμε τις σπατάλες και όχι να προσθέτουμε συνεχώς νέους φόρους. Ανέφερε χαρακτηριστικά συγκεκριμένους τομείς όπου θα μπορούσαν να γίνουν περικοπές.

Ειδικά για το θέμα των περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, είπε ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν και αυτό θα είναι μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους άνεργους που έχουν προσόντα και είναι εκτός της αγοράς εργασίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν καταπέλτης εναντίον του κομματικού συστήματος που εξοβελίζει τους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους και προσφέρει άσυλο στους ανίκανους.

Αναφερόμενος στις απειλές βουλευτών ότι θα φορολογηθούν οι «Μενουμεευρωπαίοι», δήλωσε ότι υπάρχει υποκρισία από τους «φευγοευρωπαίους» που θέλουν να απολαμβάνουν τα καλά της εξουσίας, να κάνουν ό,τι τους λέει ο Σόιμπλε και να λένε στους αδύναμους ότι «εσένα σκεφτόμαστε και στο τέλος της ημέρας, σε εσένα θα τα δώσουμε».

Ερωτηθείς για το ρόλο που μπορεί να έχει ο Κώστας Σημίτης στο χώρο του Κέντρου, είπε ότι είναι από τα ελάχιστα εθνικά κεφάλαια της χώρας. «Τον ακούμε, τον υπολογίζουμε αλλά δεν πρέπει να τον εμπλέκουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr