Στάθης Γιαννακίδης: Επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυνομίας στην Ξάνθη. Παράλληλα με το Κέντρο Κράτησης !

22 Ιουνίου 201518:31

Επικυρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, μετά από επαφές των κυβερνητικών βουλευτών με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Μαστρογιάννη η απόφαση για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας στην Ξάνθη, παράλληλα με το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Όπως δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης, εξαρχής το πρόβλημα ήταν η δέσμευση της χώρας για λειτουργία του Κέντρου Κράτησης για 10 χρόνια. «Μελετούσαμε μια διέξοδο και τελικά βρέθηκε για να λειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή χωρίς να χρειαστεί να επιστραφούν τα κονδύλια που πήρε η προηγούμενη κυβέρνησης για τα Κέντρα Κράτησης» ανέφερε ο βουλευτής.

Επιμένουν για κλείσιμο του Κέντρου

«Δεν παύουν τα προβλήματα και η δική μας θέση συνεχίζει να είναι ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα Κέντρα Κράτησης. Φυσικά είναι μια θετική εξέλιξη αλλά το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί οριστικά για μας.» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Στάθη Γιαννακίδη υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για η δημιουργία καταλυμάτων και των απαραίτητων υποδομών στο χώρο που δεν έχει δεσμευτεί από το Κέντρο Κράτησης, αλλά το θετικό είναι ότι υπάρχει πλέον η πολιτική απόφαση για λειτουργία της σχολής, έστω και με λίγους σπουδαστές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr