Στάση εργασίας την Τρίτη και συγκέντρωση στην ΠΕ Ξάνθης: Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης αντιδρά στην αξιολόγηση !

21 Ιουνίου 201400:10

Το συντονισμό μιας σειράς δράσεων όλων των εργαζομένων του Δημοσίου ενάντια στην αξιολόγηση ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, μαζί με εκπροσώπους των μεγαλύτερων πρωτοβάθμιων σωματείων της Ξάνθης. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιάννης Μπούτος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Δημήτρης Σαμακοβίδης, το μέλος και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Μαρία Λουκοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης, Μαργαρίτα Τσιφουτίδου και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεολόγος Ταμπάκης.

«Ανθρωποφάγα αξιολόγηση»

2014-06-20 10.38.46Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Μπούτος, έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας, για το πρωί της Τρίτης, στις 8.00, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης . Την περασμένη Τετάρτη, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε πολύωρη κοινή σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων των Δημοσίων Υπαλλήλων της Ξάνθης για την επικοινωνία και το συντονισμό όλων μεταξύ τους ενάντια στην αξιολόηγηση.

Όπως τόνισε αρκετές φορές, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αρνούνται την αξιολόγηση – που έχει θεσμοθετηθεί ήδη από το 2004- αλλά τον τρόπο που αυτή γίνεται: «Θεωρούμε ότι είναι ανθρωποφάγα αυτή η αξιολόγηση όταν απαιτεί το 15% των υπαλλήλων να είναι κάτω από τη βάση, κάτι που δημιουργεί δεξαμενή απολύσεων και εύκολων διαθεσιμοτήτων» σημείωσε σχετικά.

Η Πρόεδρος των Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μαργαρίτα Τσιφουτίδου ανέφερε ότι οι υπάλληλοι αντιδρούν επίσης στον τρόπο που γίνεται αυτή με το πλαφόν του 15\%, κάτω από το οποίο οι υπάλληλοι θα οδηγούνται σε απόλυση, με αποτέλεσμα ούτε η ποιότητα της Διοίκησης να ενισχύεται προς όφελος του πολίτη αλλά ούτε ένας αξιοπρεπεής και αξιόπιστος τρόπος αξιολόγησης να προκύπτει για τους εργζόμενους.

Έχουν μπλοκάρει τα σεμινάρια στην Εκπαίδευση

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρία Λουκοπούλου ανέφερε ότι τα σεμινάρια των διευθυντών των σχολείων έχουν «μπλοκαριστεί» από τους συνδικαλιστές με αποτέλεσμα οι κατά τόπους διευθυντές να βρίσκουν άλλους τρόπους ενημέρωσης για την περιβόητη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι όλοι μαζί μπορούν να ανατρέψουν τις πολιτικές που, γενικότερα, καταρρακώνουν, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

2014-06-20 10.29.18Ο Θεολόγος Ταμπάκης του Διδασκαλικού Συλλόγου, μίλησε για τον αναβρασμό που επικρατεί σε όλο το χώρο της εκπαίδευσης με στόχο την ανατροπή του συστήματος αξιολόγησης. “Σε ποσοστό 93% ο κλάδος, στέκεται απέναντι ενώ με τις μαζικές κινητοποιήσεις έχουν μπλοκάρει τα σχετικά σεμινάρια” είπαν. Όπως σημείωσαν τόσο ο ίδιος, όσο και ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Σαμακοβίδης, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν καθημερινά σε στάσεις εργασίας, μπλοκάροντας τα σχετικά σεμινάριο, σε απόλυτο βαθμό. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η Κυβέρνηση δεν στοχεύει σε καμία αναβάθμιση με την αξιολόγηση την ώρα που με τις πολιτικές της διαλύει το χώρο της εκπαίδευσης.

2014-06-20 10.41.42Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Βασιλειάδη, η ΕΛΜΕ έχει προετοιμάσει ένα σχετικό εξώδικο θεωρώντας ότι η αξιολόηγηση οδηγεί σε απολύσεις, πράξεις που θεωρεί αντισυνταγματικές. Παράλληλα επεσήμανε πόσο μεγάλη επίπτωση έχουν μέχρι σήμερα οι απολύσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία, κάνοντας λόγο για ανάγκη μαζικής αντίδρασης απέναντι στην πολιτική της καταστροφής.

Αναζητά «στέγη» η ΑΔΕΔΥ

Τέλος,  ο Γιάννης Μπύτος, πρόσθεσε τέλος, ότι η ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει κάθε φορά σε κάποιοι διαφορετικό πρωτοβάθμιο σωματείο καθώς, όπως είναι γνωστό, δεν διαθέτει δικό της χώρο και ελπίζει ότι αυτό θα επιλυθεί το επόμενο διάστημα.

2014-06-20 10.43.56 2014-06-20 10.29.18 2014-06-20 10.38.46 2014-06-20 10.41.42 2014-06-20 10.42.55-1 2014-06-20 10.43.38

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr