emdydas_thrakis_kipouros

Μπλοκάρει τη δημοπρασία του δρόμου Αβάτου-Τοξοτών η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης

16 Ιανουαρίου 201223:29

emdydas_thrakis_kipourosΤο μπλοκάρισμα της δημοπρασίας του Έργου της επαρχιακής οδού Τοξοτών-Αβάτου, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προϋπολισμού 6 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει να μπλοκάρει ανάμεσα στις άλλες κινητοποιήσεις της η Ένωση των Μηχανικών του Δημοσίου στη Θράκη.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται:
«Η  ΕΜΔΥΔΑΣ ΘΡΑΚΗΣ  Προκηρύσσει την Τρίτη 17-1-2012  τρίωρη στάση εργασίας (από την αρχή του ωραρίου 07.30 – 10,30 το πρωί) για  την αποτροπή των δημοπρασιών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την ημέρα αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία θετική εκέλιξη στα αιτήματα και διεκδικήσεις και η κυβερνητική πολιτική γίνεται σκληρότερη σε όλους τους τομείς..
Η αποτροπή των δημοπρασιών εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας όπως έχει προσδιοριστεί από το πρόγραμμα δράσης που υλοποιεί την απόφαση του 14ου Τακτικού Συνεδρίου μας.
Σε συνέχεια των από 29/03/2011 ,13/10/2011 και 29 / 11 / 2011,11/1/2012 εξώδικών μας με τα οποία  γνωστοποιήσαμε  τις θέσεις μας και το σύνολο των αιτημάτων μας, την απόφαση του 14ου Τακτικού μας Συνεδρίου, την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στις 30/9/2011 και την απόφαση του Δ.Σ.στις 11/1/2012,, στην οποία διαπιστώθηκε  ότι

Η Κυβερνητική πολιτική όχι μόνο συνεχίζει αλλά αυξάνει με δραματικό τρόπο την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων και σε όλα τα επίπεδα

Α.  1. Για πρώτη φορά από την δημιουργία το Ελληνικού κράτους και έναν αιώνα από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας, απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέ-σω της “προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας” και της “εφεδρείας” κουρελιάζοντας έτσι σύ-νταγμα και νόμους. Καταργούνται οργανικές θέσεις και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τις Δημόσιες υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες των οποίων παραδίδονται λάφυρο στα αδηφάγα ι-διωτικά συμφέροντα.
       2. Καταργούνται και συγχωνεύονται φορείς του δημοσίου και το προσωπικό  απολύεται μέσω της εργασιακής εφεδρείας
3. Θεσμοθετείται η κινητικότητα του προσωπικού μεταξύ υπουργείων και αποκεντρωμένων υπηρεσιών  χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία  και κανένα κριτήριο. Με τις διατάξεις αυτές ανοίγει ένας νέος δρόμος για αυθαιρεσίες,  κομματικές διώξεις και τακτοποιήσεις ημετέρων.
4. Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών  με μοναδικό στόχο να καλυφθούν τυπικά και νομικά οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
5. Τη νέα μεγάλη καταιγίδα  απολύσεων, που θα υπάρξει το 2012 μόνιμου και έκτακτου προσωπικού μέσα από την αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών που θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες με στόχο την κατάργηση κατά 30% των οργανικών μονάδων.

Β.  Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο βαθαίνει η οικονομική εξόντωση των μισθωτών του Δημοσίου. Αυτό προκύπτει :
1. Από τους χαμηλούς βασικούς μισθούς που προσδιορίστηκαν με το νέο μισθολόγιο, την κατάργηση του κινήτρου απόδοσης και των 176 ¤ των “φτωχών υπουργείων”.
2. Από την κατάργηση των κλαδικών επιδομάτων.
3. Από τον περιορισμό των οικογενειακών επιδομάτων που μετατρέπονται σε οικογενειακή παροχή και δίνεται στον ένα σύζυγο εφόσον υπάρχει ανήλικο παιδί.
4. Από τον περιορισμό των υπερωριών και του κινήτρου απόδοσης.
5. Από τη σύνδεση μισθού-βαθμού και την αυθαίρετη ποσόστωση που περιορίζει την εξέλιξη στους καταληκτικούς βαθμούς.
6. Από την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων αφού οι μεταβατικές διατάξεις προβλέπουν πολύ περισσότερα χρόνια από αυτά που αναλογούν σε κάθε βαθμό και έ-χουν στόχο τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων.
7. Από την κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης.
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους που κυμαίνονται από 7% έως 55%.

Γ. Κατακρεουργούνται ακόμη περισσότερο οι κύριες, οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ και οδηγούνται στην κατάρρευση τα ασφαλιστικά Ταμεία με την επικείμενη νέα κλοπή από το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων και τις αβάσταχτες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.
Δ. Λεηλατούνται τα ελάχιστα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από την βάρβαρη φορολογική επίθεση, την μείωση του  αφορολόγητου στα 5000 ευρώ την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα αλλεπάλληλα χαράτσια.

Καλούμε να συμμετέχουν οι συναδελφοι μαζικά  στην  Τρίωρη  στάση  εργασίας την Τρίτη 17/01/2012 (από την αρχή του ωραρίου)  για να αποκρούσουμε την νέα  βάρβαρη επίθεση της  Κυβέρνησης – ΔΝΤ – Ε.Ε.

Καλουμε τα μελη μας να βρεθουν την Τρίτη 17/01/2012 (από την αρχή του ωραρίου 07.30 – 10,30 το πρωί) στο πλευρό της ΕΜΔΥΔΑΣ ΘΡΑΚΗΣ  στην Ξάνθη στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Πλατεία  Διοικητηρίου για να αποτρέψουμε την Δημοπρασία του του έργου ΄΄ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ  Ε.Ο.  ΜΕΧΡΙ ΑΒΑΤΟΆΆ προϋπολογισμού 6.000.000,000 ευρώ.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr