Το STARTUP EUROPE WEEK την Τετάρτη στο Elisso. Στην Ξάνθη ταυτόχρονα με 40 χώρες !

9 Φεβρουαρίου 201623:00

Mετά την αναβολή της περασμένη εβδομάδα, η εκδήλωση Start Up Weeek πραγματοποιείται σήμερα.

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας την ετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στις 17.30, στο ξενοδοχείο Elisso, Βασ.Σοφίας 9, Ξάνθη και ώρα 17:30.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας ‘STARTUP EUROPE WEEK’ διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από 1-5 Φεβρουαρίου σε 40 χώρες και σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ξάνθη οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας ‘Startup Europe’ καθώς και για το Ενωσιακό, το Εθνικό και το Περιφερειακό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας αναδεικνύοντας δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων που υποστηρίζουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, αποφοίτους που σκέφτονται να επιχειρήσουν, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, κοινωνικές επιχειρήσεις, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, κ.α.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υποστηρίζεται από το Europe Direct Xanthi.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

18.00 – 19.30

Χαιρετισμοί

Γιώργος Παυλίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Δήμαρχος Ξάνθης

 

Το Ενωσιακό, το Εθνικό το Περιφερειακόοικοσύστηματης επιχειρηματικότητας. Με ποιους τρόπους μπορεί να υποστηρίξει τους νεοφυείς επιχειρηματίες;

· Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (5’)

· Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της περιόδου 2014-2020,

Παναγιώτης Κουδουμάκης, Προϊστάμενος Μονάδας A΄ – Προγραμματισμού και Αξιολόγησης, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π., Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης(15’)

· Η Πρωτοβουλία «StartupEurope” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Επιχειρηματικές ευκαιρίες

Isidro Laso Ballesteros, Head of Sector Start Up Europe, DG CONNECT, European Commission (15’)

· Το Πανεπιστήμιο ως κυψέλη επιχειρηματικότητας

Παντελής Μπότσαρης, Αν. Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας Δ.Π.Θ. (15’)

· How to raise money from VCs & Business Angel Networks

Άγγελος Μαγκλής, Ιδρυτής –VP της Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε, Hellenic Mobile Cluster Facilitator, Adrionic BAN Manager(15’)

· Συζήτηση

19.30 – 19.40

Διάλλειμα

19.40 – 20.40

Πρακτικές υποστήριξης της επιχειρηματικότητας: Συμβουλές για να αποκτήσετε πρόσβαση σε χρηματοδότηση, υποστήριξη, συμβουλευτική, καθοδήγηση, εκπαίδευση κ.α.

Συντονισμός Συζήτησης: Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Δ.Π.Θ.

· Νίκος Αντωνίου, Investment Manager, PJ Tech Catalyst Fund

· Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

· Παντελής Μπότσαρης, Αν. Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας Δ.Π.Θ.

· Αργύριος Σπυρίδης, Innovation Farm

Άγγελος Μαγκλής, Ιδρυτής –VP της Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε, Hellenic Mobile Cluster Facilitator, Adrionic BAN Manager

20.40 – 21.00

NetworkingEventSufficient

 

 

Γιώργος Παυλίδης

Δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Εκλέχτηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στις 25 Μαΐου 2014 μαθητεία έως το 2019. Την περίοδο 2011 -2014 διετέλεσε πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.). Από το 2007 έωςτο2011 διετέλεσε επικεφαλής και τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2012 ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος, μέχρι το Μάρτιο του 2015 όπου ορίστηκε και πάλι τακτικό μέλος. Το 1998 ανέλαβε τα καθήκοντα Νομάρχη Ξάνθης για δώδεκα(12) συναπτά έτη, όποτε και υλοποιήθηκε σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το Νομό Ξάνθης. Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς για την ως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Παντελής Μπότσαρης

Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του Δ.Π.Θ. και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, του Δ.Π.Θ. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ, ή οποία έχει στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών και αποφοίτων του πανεπιστημίου. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Τομέα Ενεργειακών Συστημάτων, Εργαστήριο Ειδικής Μηχανολογίας, του Δ.Π.Θ. Διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης από το 1997 Έχει μακρά ερευνητική εμπειρία και είναι κάτοχος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Έχει διαχειριστεί πληθώρα εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και συμμετέχει ενεργά σε καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 

 

Άγγελος Μαγκλής

Ιδρυτής της ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. Έχει δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τεχνολογική Εξέλιξη και Βιομηχανική Στρατηγική από το Πανεπιστήμιο ου Manchester (PREST) – UK. Είναι μέλος του Δικτύου Αξιολόγησης της Γ.Δ. Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ παράλληλα εκπροσωπεί την ΑΤΛΑΝΤΙΣ σε φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως το ETEPS (European Techno- Economic Policy Support Network) και το TII (Technology, Innovation, Information). Έχει αναδειχθεί Επίτιμο Μέλος στο Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) για την προσωπική συνεισφορά στην ίδρυση του Συνδέσμου και την σημαντική συμβολή στην επιτυχία του οράματος για την δημιουργία του Hellenic Mobile Cluster. Έχει οριστεί αιρετός εκπρόσωπος για την Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του ΥΠ.ΑΝ στα πλαίσια του 6ουΠρογράμματοςΠλαισίουγια τη δομή του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας. Διαθέτει πάνω από δεκαετή εμπειρία σε θέματα Πολιτικής για την Επιστήμη και την Τεχνολογία, Αξιολόγησης και Αποτίμησης Εθνικών Προγραμμάτων, Διαχείρισης της Καινοτομίας, Μεταφοράς Τεχνολογίας/ Τεχνογνωσίας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων σε Περιφερειακό και Διαπεριφερειακό επίπεδο.

 

Νίκος Αντωνίου, Investment Manager, PJ Tech Catalyst Fund

 

Οικονομολόγος, εξειδικευμένος στη διαχείριση κεφαλαίων υψηλού ρίσκου είναι στην ομάδα PJ Tech Catalyst από το 2010. Ο Νίκος έχει οδηγήσει τις προσπάθειες για την αναζήτηση, την αξιολόγηση και την εκτέλεση επιχειρηματικών επενδύσεων του PJ TEch. Στην προηγούμενη επαγγελματική του πορεία, ο Νίκος ήταν για δύο χρόνια Αν. Διευθυντής στην Alpha Bank Investing Banking και Account Officer της Proton Bank για οκτώ χρόνια. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παροχή συμβουλών για initial public offerings, secondary equity offerings, και M&A’s.

 

 

 

Παρασκευή Γκιούρκα

 

Πολιτικός Μηχανικός με εξειδίκευση στη διαχείριση καινοτομίας είναι στην ομάδα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ. από το 2013. Διαθέτει εμπειρία στη ανάπτυξη επιχειρήσεων, ανάπτυξη πολιτικών και στρατηγικών συνεργασιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Έχει ασχοληθεί με τη συμβουλευτική και την καθοδήγηση νεοφυών επιχειρήσεων μέσα από προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Εμερα﷽﷽﷽﷽﷽﷽Ερs, ίναι EU Project Manager από το 2007 έως σήμερα και διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία τόσο στη συγγραφή όσο και στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

 

Αργύριος Σπυρίδης

 

Συνιδρυτής του Innovation Farm (innovationfarm.eu) και διαθέτει μακρά εμπειρία ως Business Coach σε νεοφυείς ομάδες καθώς και στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης όπως είναι ο StageOne Accelerator, StageTwo Accelerator, Thessaloniki Innohub, ICT2B, Pioneers of the Balkans κλπ. Ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Alpha Consulting Europe (alphaconsulting.gr) προσφέρει εφαρμοσμένες λύσεις για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς μέσα από την υιοθέτηση σύγχρονων οργανωτικών μοντέλων στο management στην επικοινωνία, το marketing και τις διαδικασίες σε όλο το εύρος του επιχειρηματικού κυκλώματος. Από το 2014 συμμετέχει στο project Mentor’s Mix (innovationfarm.eu/mentors-mix.html), που έχει ως σκοπό την εκπαίδευση και εξέλιξη mentors. O Αργύρης Σπυρίδης υποστηρίζει ενεργά το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας ενώ παρακολουθεί τις διεθνείς κοινότητες επιχειρηματικών αγγέλων κοινότητες όπως το Word Business Angels Forum, το European Business Angels Forum κλπ.

 

 

 

H εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr