Στα “λευκά” Μακεδονία και Θράκη σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

29 Νοεμβρίου 201612:38

Χιονίζει σε αρκετά σημεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι  αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στον επαρχιακό φρόμο Νέας Σάντας- Κέχρου του Νομού Ροδόπης.

Στα λευκά ντύθηκαν από νωρίς το πρωί τα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης Νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χιόνι πέφτει σε αρκετούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα. Βουτιά έχει κάνει το θερμόμετρο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο www.praktoreio-macedonia.gr και στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ ¨Πρακτορείο 104,9 fm” ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο οδικό δίκτυο που να έχει προβλήματα. Υπάρχουν μηχανήματα της Περιφέρειας σε όλα τα ¨δύσκολα¨σημεία , έχουν γίνει αποχιονισμοί από τι 08:30 το πρωί στο Βόρειο τμήμα Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή της Μεσήμβριας στη Χαλκηδόνα, όπως επίσης στη Χαλκιδική στο τμήμα που είναι από Άγιο Πρόδρομο προς Αρναία και στον Ταξιάρχη.Χρειάστηκε να ρίξουμε αλάτι χθες το βράδυ σε κάποια τμήματα της Έδεσσας και ειδικά στο δίκτυο προς τη Φλώρινα και στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου Πιερίας”.

Ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι προς το βράδυ θα πρέπει πολίτες και οδηγοί να δείχνουν ιδιαίτερη προσσοχή καθώς” ο παγετός που θα πέσει θα είναι ισχυρός. Επομένως να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε όχημα”.

Σε ποια τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

Στο Νομό Ημαθίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

– στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγαδίων, από το 8οχιλιόμετρο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5Πηγαδιών),

– στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Σελίου, από το 10ο χιλιόμετρομέχρι το 19ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

– στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Ροδοχωρίου, από το 8οχιλιόμετρο μέχρι το 14ο χιλιόμετρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Καθυστέρηση πτήσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω χαμηλής νέφωσης

Λόγω χαμηλής νέφωσης το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 1010 και αναχώρησε στις 07:55 από την Αθήνα, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία και επέστρεψε στην Αθήνα. Η πτήση πραγματοποιήθηκε με λίγες ώρες καθυστέρηση και το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 10:30.

Ασθενείς και παροδικές χιονοπτώσεις έχει και η Δυτική Μακεδονία. “Χιόνι πέφτει στην πόλη της Κοζάνης, τη Σιάτιστα, τη Βάστη, το Νεστόριο, τη Βασιλίτσα, τη Σαμαρίνα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα προβλημα ενώ οι χιονοπτώσεις είναι ασθενείς και παροδικές. Παρατηρούμε πως η θερμοκρασία κινείται οριακά κοντά στο μηδέν και πνέουν ισχιροί βόρειοι άνεμοι” όπως είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές διευθύνσεις της Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες:

– στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.

– στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. και

– στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr