Στα Άβδηρα η έδρα της νέας Αναπτυξιακής. Tα ποσοστά Περιφέρεας, Δήμων, φορέων

7 Μαρτίου 201610:00

Στα Άβδηρα θα βρίσκεται η έδρα της νέας Αναπτυξιακής Εταιρίας που συστήνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας στην Ξάνθη αφού η αρχική εταιρία – όχημα (ΔΕΑΠΕΧΩ) , η οποία μετασχηματίζεται εδρεύει στον ιστορικό οικισμό, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην ΠΕ Ξάνθης ενώ η στέγαση θα γίνεται δωρεάν με την παραχώρηση του Δήμου Αβδήρων.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης που έχει αναλάβει το συντονισμό, ανέφερε ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία με τους Δημάρχους και ήδη το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν. Ήδη έχουν διαχωριστεί τα ποσοστά μεταξύ των Δήμων και των άλλων φορέων που συμμετέχουν και -κατά πάσα πιθανότητα- έχουν ως εξής: Περιφέρεια 23%, Δήμος Ξάνθης 22%, Δήμος Αβδήρων 20%, Δήμος Τοπείρου 12%, Δήμος Μύκης 11%, ΔΠΘ 10% και ΕΒΕ Ξάνθης 2%. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η σχετική πρόσκληση από το νυν Πρόεδρο της εταιρίας προς τους νέους μετόχους.

Εντός του έτους το νέο Leader με 15 εκατ. ευρώ για την περιοχή

Εντός του έτους προκηρύσσεται το νέο πρόγραμμα Leader που περιλαμβάνει 15 εκατομμύρια ευρώ για την Ξάνθη, που δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποιος πλην των Αναπτυξιακών Εταιριών αφού η Ξάνθη είναι ένας από τους δύο νομούς της χώρας που δεν διαθέτουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr