Σπείρα 5 ατόμων έκλεβε επιχειρήσεις, σπίτια, οχήματα και…εκλησίες στην Ξάνθη. Χειροπέδες για άνδρες και γυναίκες !

2 Φεβρουαρίου 201616:46

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δεκαεπτά κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις, σχολεία, σπίτια και μια εκκλησία καθώς επίσης και τέσσερις κλοπές οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 21-8-2015 έως 28-1-2016, στο νομό Ξάνθης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ανδρών ηλικίας 21, 21, 20 ετών και δύο γυναικών 46 και 23 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατά περίπτωση.      

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες,   το εν λόγω διάστημα, διέπραξαν 17 κλοπές, από κοινού ή μεμονωμένα, σε 12 επιχειρήσεις, 3 σχολεία, 1 οικία και 1 Ιερό Ναό.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:

  • 7 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 3 ρολόγια χειρός
  • πλήθος πακέτων τσιγάρων
  • το χρηματικό ποσό των 914 ευρώ
  • διάφορα οικιακά σκεύη

 Από τις έρευνες προέκυψε επίσης ότι ο 20χρονος το ίδιο χρονικό διάστημα, ενεργώντας μόνος του, αφαίρεσε από το νομό Ξάνθης δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ενώ από κοινού με τον ένα 21χρονο αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης ένα ποδήλατο.

 Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην οικία και την κατοχή του 20χρονου καθώς και την κατοχή των δύο 21χρονων 3 ρολόγια χειρός, 2 ηλεκτρονικές συσκευές και μέρη δίκυκλων οχημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Τα παραπάνω ρολόγια και οι ηλεκτρονικές συσκευές αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ για τα υπόλοιπα κατασχεμένα αντικείμενα ερευνάται το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr