Σπάνιες φωτογραφίες: Χιόνια στην Αίγυπτο 112 μετά

15 Δεκεμβρίου 201314:45

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Μέση Ανατολή, ενώ δραματική, λόγω του ψύχους είναι η κατάσταση χιλιάδων προσφύγων από την Συρία, που ζουν σε καταυλισμούς.
Στο Κάιρο χιόνισε μετά από 112 χρόνια, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.
Στο Κάιρο, οι κάτοικοι που δεν είχαν ξαναδεί χιόνι στη ζωή τους, ανέβασαν εντυπωσιακές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όπως καμήλες να κάθονται πάνω σε χιόνι, αλλά και “λευκούς” φαραώ.
Την ίδια στιγμή, παχύ στρώμα χιονιού καλύπτει τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Οι δρόμοι έχουν ερημώσει, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι πρακτικά αδύνατη. Τα πάντα έχουν καλυφθεί κάτω από τουλάχιστον μισό μέτρο χιόνι. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν να ανοίξουν τους δρόμους, ωστόσο οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέες χιονοπτώσεις και σήμερα.
Η σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή της Ιερουσαλήμ και μεγάλα τμήματα της Δυτικής Όχθης με αποτέλεσμα να παραλύσει η πόλη. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν μέχρι νεοτέρας, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Στη Λωρίδα της Γάζας, το νερό έφτασε σε πολλές περιοχές έως τον δεύτερο όροφο κάποιων κτιρίων. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, η κυκλοφορία διεκόπη, ενώ κλειστές παρέμειναν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Οι διασώστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί.
Στην Ιορδανία και στην Τουρκία, δραματική είναι, λόγω της κακοκαιρίας, η κατάσταση των δεκάδων χιλιάδων Σύρων προσφύγων. Με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, οι αρχές μοιράζουν κουβέρτες και ζεστά ρούχα σε καταυλισμούς προσφύγων, η ζωή των οποίων κινδυνεύει άμεσα λόγω του ψύχους. Από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο 300.000 Σύροι έχουν βρει καταφύγιο στην Ιορδανία. Κλειστές παρέμειναν οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
O δημοσιογράφος Beckett Mufson “ψαχούλεψε” ανάμεσα σε εκατοντάδες φωτογραφίες στο Instagram και μάς παρουσιάζει τις πιο εντυπωσιακές από την Αίγυπτο και κυρίως το κέντρο του Καΐρου.

kairo12

kairo10

kairo8

kairo7

 

kairo5

 

kairo2

πηγή: www.news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr