Σπάνια απόφαση στα δικαστικά χρονικά: Από ισόβια, αθώος

18 Ιουνίου 201612:16

Κάτι σχεδόν πρωτοφανές, για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν κατηγορούμενος που είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αθωώθηκε.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια απόφαση την οποία εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Συγκεκριμένα κήρυξε ομόφωνα αθώο Αλβανό κρατούμενο, γνωστό κι από άλλες ποινικές υποθέσεις, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο C.R. είχε κατηγορηθεί ότι έδωσε εντολή δολοφονίας του επίσης Αλβανού υπηκόου N.E., επειδή πίστευε ότι τον κατέδωσε στην αστυνομία για άλλη υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη της λεγόμενης αλβανικής μαφίας.

Κορυφαία στιγμή της δίκης στο εφετείο, ήταν η απρόσμενη εμφάνιση της μητέρας του θύματος, η οποία κατέθεσε ότι δεν πιστεύει πως ο πρωτόδικα καταδικασθείς συμπατριώτης της, είναι ο υπαίτιος για το χαμό του παιδιού της.

Δικαστικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι απόφαση, από ισόβια κάθειρξη πρωτοδίκως, να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος στο εφετείο, συμβαίνει μία φορά στα δέκα χρόνια.

Ο δικηγόρος του αθωωθέντος κατηγορουμένου, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, η οποία κήρυξε ομόφωνα αθώο τον εντολέα μου. Η απόφαση του εφετείου υποδηλώνει σαφέστατα ότι υπήρξε δικαστική πλάνη στον πρώτο βαθμό. Είναι, δε, σημαντική η απόφαση του εφετείου, γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο στη νομολογία και στη δικαστηριακή πρακτική να υπάρχει ισόβια κάθειρξη στο πρωτόδικο δικαστήριο και αθώωση στο εφετείο. Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε μία κατάφωρη αδικία».

Στην ίδια υπόθεση αθωώθηκε επίσης κι ο πρωτοδίκως καταδικασθείς, σαν φυσικός αυτουργός P.E., με συνηγόρους τους Ανδριάννα Ζαχαρίου και Γιάννη Απατσίδη.

Πηγή: iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr