«Σπάει τα κοντέρ» ο Tόπειρος: 6.000 ευρώ σε αρχιτέκτονα από τα Άψαλα Αριδαίας για να διερευνήσει τις δυνατότητες για οικοτουρισμό !

27 Αυγούστου 201512:30

Οι δαπάνες του Δήμου Τοπείρου και των νομικών του προσώπων, μέσω απευθείας αναθέσεων, εδώ και αρκετό καιρό έχουν συγκεντρώσει αρκετά αρνητικά σχόλια και έχουν δοκιμάσει τη λογική πολλές φορές.

Όμως αποδεικνύεται ότι στο Δήμο Τοπείρου διαθέτουν και χιούμορ. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι ένας Δήμος που βρίσκεται σε δυσμενή ως οικτρή οικονομική θέση αναθέτει σε ένα αρχιτέκτονα από τον Άψαλο Αριδαίας (!) μια μελέτη που σύμφωνα με το αντικείμενό της αφορά στη «Διερεύνηση δυνατοτήτων ανάπτυξης οικοτουρισμού στο Δήμο Τοπείρου»

Το ποσό της σύμβασης είναι 6.000 ευρώ ενώ παραμένει άγνωστο, γιατί ο Δήμος πρέπει να απευθυνθεί κάπου για να διαπιστώσει το προφανές αφού ήδη και πάνω από μια δεκαετία αναπτύσσονται αρκετές μορφές οικοτουρισμού, σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο Δήμο της περιοχής. Φυσικά, εντύπωση προκαλεί ότι επιλέγεται ένας αρχιτέκτων από το μακρινό Άψαλο Αριδαίας για να διαπισώσει αυτό που γνωρίζουν όλοι για τις δυνατότητες της περιοχής.

Η περίπτωση θυμίζει τις υπέρογκες αναθέσεις αγοράς λαμπιονιών σε επιχείρηση νυφικών του Λαγκαδά, από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης. Ενδεχομένως να υπακούει και στην ίδια λογική. Σίγουρα πάντως, αρκετοί χαμογέλασαν, μαθαίνοντας για τη σχετική δαπάνη…

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr