2121-000spa23

Spaggeti alla Molisana

22 Δεκεμβρίου 201017:21

2121-000spa23Μυρωδάτη μακαρονάδα που θα την ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο και θα την απολαύσετε με όλες σας τις αισθήσεις!

Συστατικά συνταγής

  • 360 gr σπαγγέτι
  • 75 gr bacon
  • 40 gr. πεκορίνο ή παρμεζάνα (αν δεν σας αρέσει το πεκορίνο)
  • κρεμμύδι
  • μαϊντανός
  • βασιλικός
  • καυτερή πιπερίτσα
  • ελαιόλαδο
  • ζωμός κρέατος
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής

Ψιλοκόβετε ένα μικρό κρεμμύδι και το σωτάρετε σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτετε μπέικον κομμένο σε κυβάκια και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διαφανές. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και λίγη ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα. Κόβετε μερικά φυλλαράκια μαϊντανού και βασιλικού και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Έπειτα, ρίχνετε μία κουτάλα ζωμό κρέατος (μπορεί να είναι κύβος διαλυμένος σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνη σας) κι έπειτα το αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό (λίγο λιγότερο από όσο γράφει το πακέτο για να γίνουν al dente) και στραγγίζετε. Ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας για ένα με δύο λεπτά μέχρι να απλωθεί η σάλτσα παντού. Σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένο πεκορίνο και λίγο μαϊντανό ωμό!

http://www.lovecooking.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr