Σοβαρό τροχαίο στη Μύκη. Τραυματισμοί και απεγκλωβισμός από την Πυροσβεστική

16 Ιανουαρίου 201511:10

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Ξάνθης-Εχίνου, στο ύψος της Μύκης, στην ορεινή περιοχή. ΙΧ Φορτηγό με διπλή καμπίνα,που προερχόταν από το Δημάριο και είχε κατεύθυνση προς Ξάνθης ξέφυγε από την πορεία και ανετράπη με αποτέλεσμα να  βρεθεί στο γκρεμό ξι τραυματιστούν σοβαρά ο οδηγος και οι δύο συνεπιβάτες του, η μητέρα και ο πατέρας του.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά από τη σύγκρουση εγκλωβίστηκαν στο όχημα οι επιβαίνοντες. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οι συνεπιβάτες, ειδικά  η μητέρα του οδηγού που ήταν στο πίσω κάθισμα.

Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή τους  ενώ για τη μεταφορά των τραυματιών έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.  Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Τροχαία και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κενάν Καβάζ, ο οποίος ενημέρωνε τον Δήμαρχο Καπζά Τζεμήλ για την κατάσταση των τραυματιών και τις συνθήκες του ατυχήματος.

Στο δελτίο τύπουν, που συνοδεύτεται από φωτογραφία του οχήματος, μέσα στο γκρεμό, η ΠΥ Ξάνθης αναφέρει:

 Σήμερα ημέρα Παρασκευή 16/01/2015 και περί Ω/09:45 π.μ. η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για τροχαίο ατύχημα στο 16ο χιλ. της επαρχιακής οδού Ξάνθης Μύκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπου αγροτικό διπλοκάμπινο όχημα εξετράπη της πορείας  του με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα βάθους περίπου 40 μέτρων, εντός ποταμού. Η Υπηρεσία μας μετέβη στον τόπο του συμβάντος με τρία (3) οχήματα και συνολικά οχτώ (8) άνδρες. Από την Πυροσβεστική Έξοδο έγινε χρήση διασωστικών εργαλείων και απεγκλωβίστηκαν από το όχημα τραυματισμένα δύο (2) άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν από την χαράδρα στο οδόστρωμα με χρήση ορειβατικού εξοπλισμού και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. Την επιχείρηση διάσωσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Πύραρχος Χρήστος Στ. Καλογουλίδης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr