Σοβαρό το πρόβλημα με τα ασανσέρ που σφραγίζονται στην Ξάνθη. Εγκρίθηκαν από τη ΓΓΑ τα έργα στην πισίνα

26 Ιανουαρίου 201609:10

Το θέμα των ασανσέρ της πόλης, που σφραγίζονται για λόγους ασφαλείας απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι σίγουρα σοβαρό αλλά οι δυνατότητες του Δήμου ώστε να ανακουφίσει τις οικοδομές της Ξάνθης, περιορισμένες. Όπως είπε, ο έλεγχος των ανελκυστήρων είναι αρμοδιότητα του Τμήματος Βιομηχανίας ενώ ο Δήμος εμπλέκεται μόνο στον έλεγχο των φακέλων στην Πολεοδομία για την ύπαρξη πιστοποιητικού ασφαλείας (πρακτικά δηλαδή της ύπαρξης δεύτερη πόρτας ασφαλείας στο κουβούκλια) όπου από το τέλος του 2012 έχουν λήξει οι προθεσμίες αλλά και οι παρατάσεις που υπήρξαν για να συμμορφωθούν οι πολυκατοικίες και να αποκτήσουν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Όπως ανέφερε ο Δήμος κατέβαλε κάθε προσπάθεια αλλά είναι αναγκασμένος να διακόπτει τη λειτουργία των ανελκυστήρων που δεν έχουν συμμορφωθεί καθώς ούτε η Νομική Υπηρεσία δεν βρήκε λύση ώστε να αποφύγει αυτή την υποχρέωση ο Δήμος, δεδομένων των προβλημάτων που προκαλούνται αφού είναι πολλές οι περιπτώσεις που ιδιοκτήτες και διαχειριστικές επιτροπές αδυνατούν να καλύψουν το απαιτούμενο κόστος. Όπως ανέφερε υπάρχει ευαισθησία για τις περιπτώσεις που διαμένουν άτομα με αναπηρίες στις οικοδομές αλλά η κατάσταση παραμένει δύσκολη.  Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόσφατα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη, το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο του Δ.Σ. και αναζητείται φόρμουλα για να αντιμετωπιστεί.

Εγκρίθηκαν τα έργα στο Κολυμβητήριο – Ολοκληρώθηκαν τα έργα του ΕΣΠΑ

Στην ίδια συνεδρίαση και μετά από σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Ξάνθης απάντησε για το θέμα του Κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης  η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέκρινε τα έργα που απαιτούνται και ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του εργολάβου που θα αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης, ώστε σύντομα να επαναλειτουργήσει.

Εξάλλου, κάνοντας μια αποτίμηση του τρόπου με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου που ήταν ενταγμένες στο ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι στο κλείσιμο του 2015 όλα τα εκκρεμή έργα του Δήμου Ξάνθης ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν μεσα στο χρόνο, αποπληρώθηκαν και πλέον δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr