Σοβαρό επεισόδιο εις βάρος μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά προκάλεσε ο Ηλ. Κασιδιάρης

6 Μαρτίου 201817:55

Η διαχρονική ανοχή που ουσιαστικά επιδεικνύει η πολιτική διεύθυνση της Βουλής στις ακρότητες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και η ανεπάρκεια των πειθαρχικών ελέγχων έναντι των βουλευτών της, συνέβαλε νωρίτερα σήμερα στην καταγραφή ενός νέου επεισοδίου που στιγμάτισε την κρίσιμη, λόγω συγκυρίας, «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας του Κοινοβουλίου.

Ο εκ των πρωταγωνιστών τέτοιων επεισοδίων Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε στην έναρξη της συνεδρίασης την… απομάκρυνση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά από την αίθουσα της Γερουσίας, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες –όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από βουλευτές όλων των λοιπών κομμάτων- αναφορές σε βάρος του κ. Μουσταφά.

Τα όσα φέρεται να είπε ο θεωρούμενος και «Νο2» στο κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, προκάλεσαν την εντονότατη δυσφορία και την αποδοκιμασία βουλευτών από την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΣΥ, με άπαντες να καταγγέλλουν τον χρυσαυγίτη βουλευτή ότι με τη στάση και τη συμπεριφορά του ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ της τουρκικής προπαγάνδας.

Οπως αναφέρθηκε σχετικά, ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε ειδικότερα την απομάκρυνση του κ. Μουσταφά επικαλούμενος τις γνωστές δηλώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία έχει τέσσερις βουλευτές δικούς της στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Ο Κασιδιάρης και η παρέα των νεοναζί παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν! Ό,τι λέει ο Ερντογάν το θέτει στην ελληνική Βουλή η Χ.Α. Είναι προδοσία να υιοθετείς αυτά που λέει ο Ερντογάν εντός της Βουλής παρουσία του Υπ. Εξωτερικών της Κύπρου!

Ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει, οι νεοναζί βέβαια!», έγραψε στο Twitter ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΔΗΣΥ).

Οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, γεγονός το οποίο «κινητοποίησε» προς στιγμήν τα στελέχη της φρουράς του Κοινοβουλίου που βρίσκονταν περιμετρικά και εξωτερικών των εισόδων της αίθουσας: τις άνοιξαν για να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν.

Τελικώς, τα πνεύματα ηρέμησαν στο εσωτερικό της αίθουσας, και μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή η συνεδρίαση συνεχίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή υπήρξε μια σύντομη τοποθέτηση ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης, για να ακολουθήσουν δύο κύκλοι ομιλιών από βουλευτές και, φυσικά, η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά: στο επίκεντρο οι εξελίξεις στις σχέσεις με την Τουρκία, το Αιγαίο, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών, και τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ.

(πηγή: Καθημερινή)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr