Σούπα θαλασσινών από τη Βαρκελώνη (Zarzuela de Mariscos)

30 Οκτωβρίου 201416:00

Αυτή η καταπληκτική σούπα της Βαρκελώνης, τη βρίσκεις σ’ όλα τα βορειοανατολικά παράλια της Ισπανίας. Το όνομα της σημαίνει oπερέτα και οι ντόπιοι λένε ότι όσο μεγαλύτερη ποικιλία θαλασσινών χρησιμοποιήσουμε τόσο καλύτερο άρωμα θα έχει η σούπα μας.

Συστατικά

1 κιλό διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, καραβίδες, κυδώνια, Καλαμάρι, αστακό, χταπόδι) ότι βρείτε Φρέσκο στον ψαρά σας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
1 δαφνόφυλλο
1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά λεμόνι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πρόσθετες Πληροφορίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα θαλασσινά.
Τ’ αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σ’ ένα βαθύ τηγάνι στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κρόκο Κοζάνης, αμύγδαλα και δαφνόφυλλο.
Τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση για 10 λεπτά ώστε να βγουν τ’ αρώματα.
Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστο το τηγάνι μέχρι να μείνει το μισό.
Τώρα ρίχνουμε το νερό το λεμόνι και το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά και μαγειρεύουμε για 15 ακόμα λεπτά.
Δεν πρέπει να παραβράσουν τα θαλασσινά για να μην μας σκληρύνουν.
Σερβίρουμε τη χυλωμένη σούπα θαλασσινών αμέσως προσφέροντας φρεσκοτριμμένο συμπλήρωμα.

Διάρκεια: περίπου 45 λεπτά

Μερίδες: 4 άτομα

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr