Σουφλέ Υγρής Σοκολάτας

7 Οκτωβρίου 201318:00

Σουφλέ Υγρής Σοκολάτας

Υλικά:
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
2 μεγάλα αυγά
2 κρόκους
1/3 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
60 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
4 μπισκότα (Οreo) τριμμένα

Εκτέλεση:

Καταρχήν προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C και στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 7- 8 λεπτά να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει το μείγμα σοκολάτας το ρίχνουμε κι αυτό στον κάδο του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο OREO κι ανακατεύουμε καλά.

Για την καρδιά του σουφλέ, βάζουμε τα 60 γρ. κουβερτούρας και το 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί να λιώσουν. Αφού κρυώσει το μείγμα το πλάθουμε σε μπαλάκια και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά..

Παίρνουμε τα σκεύη σουφλέ και τα βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο. Θα ρίξουμε μέσα στο μπολ λίγο αλεύρι και θα μεταφέρουμε στην επόμενη φόρμα.

Ισομοιράζουμε στα σκεύη για σουφλέ μέχρι και τα 3/4 του μπολ και τοποθετούμε από μια σοκολατένια μπάλα στο κέντρο.

Ψήνουμε για 10- 12 μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό.

Πηγή : greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr