Σωματεία εστίασης Ξάνθης-Ροδόπης: Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για εμας

30 Απριλίου 202009:46

Με την ανακοίνωση των ημερομηνιών άρσης των περιοριστικών μέτρων για την υγειονομική κρίση που βιώνουμε, τα καταστήματα – επιχειρήσεις εστίασης και καφέ δύνανται να επαναλειτουργήσουν από 1η Ιουνίου 2020 με σφιχτά περιοριστικά μέτρα και υπέρογκα πρόστιμα σε περίπτωση παρατυπιών με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί.

Αν αυτά δεν συνοδευτούν με γενναία μέτρα στήριξης του κλάδου εστίασης και καφέ, όπως μειώσεις φόρων, επιδοτήσεις ενοικίων και στήριξη των εργαζομένων τός από την Κεντρική Διοίκηση όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτά περιγράφονται από την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων), τα καταστήματα αυτά είναι καταδικασμένα να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να μην ανοίξουν καν, με συνεπακόλουθο την ραγδαία αύξηση της ανεργίας και μείωση των εσόδων του κράτους και των δήμων.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τον Δήμο άμεσα να εξαγγείλει ένα γενναίο πακέτο μέτρων στήριξης του κλάδου, που στηρίζει όσο τίποτε άλλο την εργασία και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Τα ΔΣ των Σωματείων
1. Ζυθεστιατόρων Νομού Ροδόπης,
2. Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας
3. Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης
4. Καφέ Μπάρ ΠΕ Ξάνθης 0

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr