Σωκράτης Σινόπουλος Quartet-Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την Jazz και την σύγχρονη μουσική

10 Νοεμβρίου 201618:42

Οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.

telikoafisaquartetΤο κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records με τον τίτλο Eight Winds (ECM 2407) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.

«Πρόκειται για μερικά ασπρόμαυρα μουσικά σκίτσα», όπως λέει ο Σωκράτης Σινόπουλος, «τα οποία χρωματίζουμε κάθε φορά και με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι οκτώ άνεμοι συμβολίζουν τα διάφορα διεθνή ή τοπικά μουσικά στυλ και τάσεις. Το ζητούμενο όμως εδώ δεν είναι να αφεθείς να σε παρασύρουν μακριά, όσο γοητευτικό ή περιπετειώδες κι αν είναι αυτό, αλλά να αισθανθείς τους ανέμους ακίνητος, στον δικό σου τόπο, σε νηνεμία.»

Σωκράτης Σινόπουλος: λύρα

 Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο

Δημήτρης Εμμανουήλ: κρουστά. 

«Οι στοχαστικές συνθέσεις και οι γοητευτικές μπαλάντες του άλμπουμ δίνουν τον κεντρικό μελωδικό ρόλο στη λύρα που υποστηρίζεται από το ευαίσθητο πιάνο του Γιάννη Κυριμκυρίδη και την λεπτεπίλεπτη παρουσία του μπάσου του Δημήτρη Τσεκούρα και των ντραμς του Δημήτρη Εμμανουήλ».                              

  Από το εισαγωγικό σημείωμα της ECM

 ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr