Σωκράτης Σινόπουλος, Ευγένιος Βούλγαρης και Κατερίνα Παπαδοπούλου σε μια μοναδική συναυλία, στην αυλή με τα Χαμάμ

14 Ιουλίου 201714:25

Το πρότζεκτ Inside Out Dialogues είναι ένα διαλογικό ηχητικό ταξίδι με σταθμούς έργα παλαιά και σύγχρονα  βασισμένα στις λόγιες παραδόσεις τις ανατολής και ενδιάμεσες ενωτικές διαδρομές τα αυτοσχεδιαστικά σχεδιάσματα – ταξίμια στους κώδικες των μουσικών δρόμων – μακάμ. Σκοπός του ταξιδιού, ο συντονισμός στην διαλογιστική δύναμη των συγκεκριμένων μουσικών παραδόσεων και η μετουσίωση τους σε μια κοινή συναισθηματική προβολή των μουσικών που συνδιαλέγονται επί σκηνής. “Τα εντός, έξω”.

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 [21.00] στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Σωκράτης Σινόπουλος αυτοσχεδιάζουν και συνομιλούν με αφορμή μουσικά έργα συνθετών της λόγιας μουσικής της Πόλης καθώς και δικές τους συνθέσεις.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο μουσικοί υποδέχονται στη σκηνή την Κατερίνα Παπαδοπούλου παρουσιάζοντας τραγούδια από τις παραδόσεις της Μικράς Ασίας με τα πολύ ιδιαίτερα ηχοχρώματα που δημιουργεί ο συνδυασμός της φωνής της Κατερίνας Παπαδοπούλου με τα δύο τοξωτά όργανα, την λύρα και το τοξωτό ταμπούρ του Σωκράτης Σινόπουλου και του Ευγένιου Βούλγαρη.

 

Είσοδος 10€ οικονομική ενίσχυση του Μουσείου

Άρχισε η προπώληση και οι κρατήσεις

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων:   ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ  Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr