epitropi_poiotitas_tarenidis_sep

Μετρούν κέρδη από την απόφαση για το ΣΜΑ στο 8ο χλμ. Απώλειες για το Σύνδεσμο

2 Οκτωβρίου 201121:01

epitropi_poiotitas_tarenidis_sepΗ πρώτη παρουσία του Πάνου Ταρενίδη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνδυάστηκε με το χειρισμό της δύσκολης υπόθεσης που αφορούσε στην αλλαγή χρήσης του ακινήτου που προοριζόταν από το Σύνδεσμο Διαχείρισης για Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Η ομόφωνη απόφαση δεν ήταν κάτι που ανέμεναν, ούτε και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, που ήταν οι Πρόσκοποι. Όμως οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν, ήταν προφανώς εναντίον της θετικής ψήφου και σε αυτό συντέλεσε και η προετοιμασία που είχε γίνει από τους Προσκόπους, οι οποίοι  με σειρά εγγράφων και ενεργειών είχαν θέσει τα μέλη της Επιτροπής προ των ευθυνών τους, αφού ήταν προφανές ότι υπήρχαν νομικά κενά.

Δεν τέθηκε θέμα πειθαρχείας

Κομβικό σημείο υπήρξε ίσως ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης και τη γνώμη του κάθε μέλους, εισάγοντας ουσιαστικά το θέμα και καθιστώντας αρκετά δύσκολο για τον καθένα να αλλάξει την αρχική του άποψη. Ούτως ή άλλως, όμως, από την παράταξη της πλειοψηφίας δεν τέθηκε θέμα πειθαρχίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης δεν παρενέβη υπέρ κάποιας απόφασης και ζήτησε απλώς να πληροφορηθεί το κλίμα που διαμορφώνεται. Άλλωστε ως Πρόεδρος ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση, είχε αποσύρει το θέμα προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των μελών.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Παναγιώτης Αϊβαλιώτης, ξεκινώντας την εισήγησή τους διαπίστωσε εξαρχής ότι η άποψη της Επιτροπής ήταν ήδη διαμορφωμένη και δεν θα μπορούσε να την αλλάξει. Αμφιβολίες είχαν εκφραστεί για τη στάση των δύο συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης και πιθανές πιέσεις που θα μπορούσαν να τους έχουν ασκηθεί. Ο Δημήτρης Βορίδης ομολόγησε ότι αμφιταλαντεύεται αλλά η επίσης αρνητική τους ψήφος έδειξε πως και στην παράταξη της μειοψηφίας οι σύμβουλοι ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, είχε προαναγγείλει πριν τη συνεδρίαση σε συνεργάτες του, ότι η αρνητική του ψήφος ήταν δεδομένη καθώς δεσμευόταν από την προηγούμενη θέση του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Άλλωστε οι παράγοντες της περιοχής της Σταυρούπολης είχαν ήδη φροντίσει και υπήρχε έγγραφο υπογεγραμμένο από όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας, κάνοντας γνωστή την αντίθεσή τους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα οδηγηθεί η τελική απόφαση.

Τέλος, η στάση του Νίκου Ανταμπούφη ήταν δεδομένη από πριν και η απόφαση, τελικ΄, απέτρεψε την άμεση δημιουργία ΣΜΑ στο 8ο χλμ και προέτρεψε το Σύνδεσμο να αναζητήσει πιο κατάλληλη έκταση. Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική ή τελεσίδικη. Καταρχάς γιατί ο Δήμος Ξάνθης δεν αποφασίζει αλλά γνωμοδοτεί για το θέμα (την τελική κρίση έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση) ενώ θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αναμένεται να επικυρώσει την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr