skoda_filathloi

ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Οι ίδιες πρακτικές, «σαν να μην πέρασε μια μέρα»

22 Ιουλίου 201023:28

skoda_filathloiΟι ριζικές αλλαγές που επιχείρησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος στην οργάνωση της ομάδας φαίνεται ότι δεν έχουν επιφέρει και αλλαγή σε κάποιες νοοτροπίες που αποδεικνύεται ότι επιβιώνουν στην ομάδα της Ξάνθης.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η «πολεμική» ατμόσφαιρα αρκετών παραγόντων της ομάδας –πλην του ιδιοκτήτη πάντως- προς το ΧanthiPress.gr και το νεότευκτο «αδερφάκι» του το XanthiSports.gr

 Ότι το μέσο μας δεν υπήρξε ποτέ ανάμεσα στα «εκλεκτά» της ΠΑΕ δεν είναι δα και κανένα πλήγμα, πολύ περισσότερα μάλλον αποτελεί και τίτλο τιμής καθώς είναι γνωστό ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το XanthiPress.gr δεν αρνήθηκε την κριτική ακόμη και στις πιο κρίσιμες στιγμές όταν όλοι είχαν καταπιεί τη γλώσσα, τα στιλό και τα πληκτρολόγιά τους, όπως επίσης υπερασπίστηκε την ΠΑΕ όταν το εδικαιούτο αν και η ίδια αδυνατούσε να το πράξει.

Όμως η έναρξη της φετινής σεζόν μάλλον δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις της ΠΑΕ έναντι του XanthiPress.gr και του ΧanthiSports.gr . Η ανεξήγητη απαγόρευση φωτογραφίσεων που έχουν δεχθεί κατ΄επανάληψη οι συνεργάτες μας στις προπονήσεις της ΠΑΕ είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα. Η επιλεκτική τροφοδοσία με ειδήσεις και συνεντεύξεις είναι ένα άλλο δείγμα (θεμιτό πάντως αλλά όχι ηθικό). Η αποθέωση όμως του ερασιτεχνισμού προηγήθηκε όλων από την ξανθιώτικη ΠΑΕ:

Σε ανύποπτο χρόνο λοιπόν το XanthiPress.gr (από τον Ιούνιο) και ενόψει και της λειτουργίας του νέου αθλητικού του site, ενημέρωσε την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ότι την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία και τους φιλικούς αγώνες προτίθεται να παρακολουθήσει ο συνεργάτης μας, υπέυθυνος για το ρεπορτάζ της ομάδας, Νίκος Καλαϊτζόγλου με έξοδα του  XanthiPress.gr  Αν και κανονικά –μεταξύ μας- δεν χρειάζεται να ερωτηθεί κιόλας η ομάδα, η απρόσμενη εξέλιξη ήταν η απάντηση της ΠΑΕ ότι δεν επιθυμεί την κάλυψη κατά την παραμονή στην Ολλανδία. Ακόμη πιο απίστευτη – για τα σύγχρονα ήθη – ήταν η ενέργεια της ΠΑΕ, λίγες μέρες αργότερα να ζητήσει από όλους τους αθλητικογράφους της πόλης –πλην του συνεργάτη μας- να συνοδεύσουν την ομάδα στην Ολλανδία με έξοδα της ΠΑΕ, επιλέγοντας τελικά 3 αθλητικογράφους για αυτή την αποστολή.

Μπορεί τελικά να έγινε η καλύτερη δυνατή επιλογή σε επίπεδο προσώπων,  όμως ο απίστευτος χειρισμός των ανθρώπων της ΠΑΕ την εκθέτει ανεπανόρθωτα και δημιουργεί ερωτηματικά για την ύπαρξη κανόνων συμπεριφοράς, στοιχειώδους οργάνωσης και – κυρίως- κοινής λογικής. Ο τρόπος που εκπορεύονται οι διάφορες αποφάσεις στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα. Όμως η ερασιτεχνική εικόνα και οι παλινωδίες που προκαλούνται σήμερα με το XanthiPress.gr, αύριο με κάποιο άλλο μέσο, μεθαύριο με όλο το κοινό της πόλης, αποδεικνύουν ότι κάποια στελέχη έχουν τη μοναδική ικανότητα να συγκρούονται χωρίς λόγο και να καθιστούν την ΠΑΕ ανεπιθύμητη στην πόλη.

Είναι δεδομένο ότι ένας ο βασικός λόγος της αντιπαλότητας που διακρίνεται από την ΠΑΕ είναι η πάγια πρακτική διοικούντων την ομάδα να αναζητούν και να δημιουργούν «εχθρούς» που να βρίσκονται απέναντι από την ομάδα θεωρώντας ιερή υποχρέωση όσων διατηρούν «άριστες» σχέσεις να τους πολεμούν. Δυστυχώς για την ΠΑΕ ανήκουμε στην επάρατη εκείνη κατηγορία δημοσιογράφων που κάνουν την απρέπεια να ασκούνε κριτική, που δεν πολλαπλασιάζουν τους φιλάθλους σαν «τον πολλαπλασιασμό των ψαριών και των άρτων», που δεν δέχονται υποδείξεις στον τρόπο κάλυψης ή απόκρυψης κάποιων γεγονότων, που έχουν πλήρη αντίληψη όσων συμβαίνουν μέσα σε ένα γήπεδο και δεν γράφουν λάθος σκορ από αγώνα που παρακολούθησαν, που δεν επιθυμούν ιδιαίτερες σχέσεις με την ΠΑΕ, που δεν έχουν όλες αυτές τις συνήθειες που έχουν καταστήσει το αθλητικό ρεπορτάζ ενασχόληση β΄κατηγορίας για χομπίστες. Δεν περιμένει λοιπόν κανείς να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει σταθερή και διαρκής άποψη για το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετείται στις σελίδες μας και σίγουρα δεν συνάδει με αυτό που επιθυμούν ή έχουν συνηθίσει αρκετοί. Πρόβλημά τους, αλλά δεν σκοπεύουμε να κατεβούμε επίπεδο για να γίνουμε αρεστοί.

Το θέμα της επικοινωνιακής ανεπάρκειας της ομάδας, επί του παρόντος δεν μας αφορά. Το θέμα της συμπεριφοράς απέναντι σε ένα μέσο και των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις μιας ΠΑΕ με τα Μ.Μ.Ε μας αφορά και καλό θα είναι κάποιοι, παραμερίζοντας την αδικαιολόγητη εμπάθειά τους, να συμμορφωθούν και να πάψουν να εκθέτουν την εταιρία στην οποία είναι υπάλληλοι. Άλλωστε το γεγονός ότι η ομάδα διέφυγε τον κίνδυνο την περυσινή χρονιά, δεν έχει απαλλάξει κάποιους από τις τραγικές αδυναμίες τους και την προφανή ακαταλληλότητά τους να διαχειρίζονται ζητήματα δημοσιότητας και επικοινωνίας.  Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου επειδή φέρθηκαν άσχημα σε ένα μέσο, όμως η νέα σχέση που επιχειρεί να οικοδομήσει η ΠΑΕ με τον κόσμο της αντικατοπτρίζεται σε κάθε σημαντική και ασήμαντη κίνησή της και μάλλον δεν ξεκίνησε καλά.

 Γ.Σ.
XanhtiPress.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr