IMG_0269

Skoda Ξάνθη: Ρεαλιστικό και αναγκαίο πλάνο για την επόμενη διετία

4 Ιουλίου 201021:03
IMG_0269Το πρόσφατο γεύμα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ υπήρξε ευκαιρία να εκθέσει το πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ομάδα την επόμενη διετία. Ταυτόχρονα ο Γιάννης Παπαδημητρίου φρόντισε να εξειδικεύσει τις πρόνοιες αυτού του σχεδίου ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητό.

 Η γενική εικόνα είναι ότι πρόκειται για ένα ρεαλιστικό  πλάνο το οποίο βασίζεται στην αναγκαία διαπίστωση ότι  η χρονιά που διανύουμε δεν είναι απλώς μια χρονιά κρίσιμη για την ιστορία του συλλόγου, αλλά μια σεζόν μεταβατική που θα την ακολουθήσει μια γενικευμένη οικονομική κρίση –τουλάχιστον- στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα προκαλέσει κλυδωνισμούς σε όλο το οικοδόμημα.

 Η κρίση αυτή, που είναι σχεδόν δεδομένο ότι έρχεται, θα επηρρεάσει τις ισοροπίες στην Ελλάδα. Ενδεχομένως οι έχοντες ρευστότητα μεγάλοι σύλλογοι να μεγαλώσουν την απόστασή τους από τους υπόλοιπους, όμως για την Ξάνθη, παρόλο που αποτελεί μια εταιρία υγιή, δημιουργεί την ανάγκη ενός αγωνιστικού και οικονομικού αναχώματος ώστε να αντέξει την κρίση.

 Η σαφέσταση γραμμή, όπως αναλύθηκε είναι η εξής. Έμφαση στις μικρές ηλικίες, ιδιαίτερα στο τμήμα Κ17, έμφαση στη δουλειά και όχι στους τίτλους των μικρών τμημάτων, προετοιμασία παικτών στο ίδιο αγωνιστικό πλαίσιο με αυτό της πρώτης ομάδας (δηλαδή διατήρηση μια συγκεκριμένης « σχολής») και αναζήτηση σε όλη την Ελλάδα.

 Η στροφή αυτή συνδυάζετια με τον εξορθολογισμό των συμβολαίων όλων των παικτών της ομάδας ώστε σταδιακά το ρόστερ των 27 επαγγελματιών να έχει συγκεκριμένη οροφή αποδοχών που δεν θα ξεπερνά τις 70.000 ευρώ ετησίως. Εξαίρεση και υπέρβαση για τα φετινά οικονομικά δεδομένα θα είναι απόκτηση 3 συγκεκριμένων παικτών υψηλού κόστους στις καλοκαιρινές μετεγγραφές, που θα αποτελέσουν τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η ομάδα και θα ενσωματωθεί ο κορμός των νεαρών παικτών τα επόμενα χρόνια.

 Το πλάνο αυτό, εκτός από το γεγονός ότι δημιουργεί προσδοκίες στο κοινό ότι θα στηριχθούν και άλλοι νεραοί και – ίσως- ξανθιώτες παίκτες στην πρώτη ομάδα, αποτελεί ρεαλιστική βάση, στην οποία μπορεί να βασιστεί η αγωνιστική και οικονομική επιβίωση της ομάδας.

 Ακόμη όμως και αν το πλάνο παρουσιάζει ατέλειες η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του καινοφανούς εγχειρήματος θα είναι να τηρηθεί πιστά την επόμενη διετία. Η σταθερή προσήλωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο αποτελεί από μόνη της μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στον ελληνικό ποδόσφαιρο.

 XanthiPress.gr
(Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι ήδη εξασφαλισμένα και οι τρέχουσες εξελίξεις δεν επηρρεάζουν άμεσα την επαγγελματική υπόσταση του γράφοντος.  Άρα και η κριτική δεν ενέχει προσωπική εξάρτηση από τις δρομολογούμενες ρυθμίσεις. Είναι όμως λυπηρό οι νέοι συνάδελφοι του διαδικτύου να εργάζονται με ίδιες συνθήκες και διαφορετικά δικαιώματα καθώς και να αποκλείονται ουσιαστικά από την ιδιότητα του μέλους των αναγνωρισμένω Ενώσεων Συντακτών)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr