sekap exoteriko

Σκληραίνει στάση για ΣΕΚΑΠ ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Επιτίθεται στον Σ. Γιαλάογλου

20 Σεπτεμβρίου 201408:16

Ο δικηγόρος της ΣΕΚΑΠ Στέργιος Γιαλάογλου βρέθηκε στο στόχαστρο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η νέα ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα είναι γραμμένη σε σκληρή γλώσσα και επιτίθεται στο νομικό σύμβουλο της εταιρίας, ο οποίος ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό της εταιρίας μετά τη νέα ερώτηση που κατατέθηκε από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Με αϕορμή την προσϕάτως κατατεθείσα ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την καταλήστευση του μηχανολογικού εξοπλισμού της πρώην συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας και την ασυνέπεια της νέας διοίκησης ως προς της υποχρεώσεις της στο Δημόσιο, ο νομικός σύμβουλος της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ επέλεξε να λειτουργήσει επί της ουσίας ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Η έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων και απαντήσεων τον ανάγκασε να καταϕύγει στη γνωστή μέθοδο, της παραπληροϕόρησης, της διαστρέβλωσης και της λασπολογίας, που διαρκώς χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, για την αξιωματική αντιπολίτευση, ϕροντίζοντας παράλληλα να εξάρει τη στάση του βουλευτή της Ν.Δ. Κατανοούμε πως μεταξύ κατεργαραίων υπάρχει αλληλεγγύη, αλλά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να πληροϕορηθούμε και το πραγματικό περιεχόμενο των εξυπηρετήσεων του στελέχους της ΣΕΚΕ προς τη νέα διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που να τον επευϕημεί σε τηλεοπτικά κανάλια ο νομικός εκπρόσωπος της διοίκησης. 

Η υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ από κοινού με την ΑΤΕ Leasing έχουν γνωστοποιήσει με έγγραϕα τους προς τη ΣΕΚΑΠ, το Υπουργείο Οικονομικών και το Τελωνείο Ξάνθης, ότι ο προς πώληση μηχανολογικός εξοπλισμός καλύπτεται κατά το νόμο ως ενυπόθηκο βάρος επί του βιομηχανοστασίου της ΣΕΚΑΠ και ως εκ τούτου δε μπορεί να πωληθεί. Είμαστε σίγουροι, πως μια τέτοια “λεπτομέρεια” ήταν εξαρχής γνωστή στη νέα διοίκηση, η οποία όμως απλά αδιαϕόρησε και επιχείρησε να αποψιλώσει τον εν λόγω εξοπλισμό για να τον πουλήσει. 

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων επιβεβαίωσε την ασυνέπεια της νέας διοίκησης της ΣΕΚΑΠ ως προς την εκπλήρωση υποχρεώσεων της και πιο συγκεκριμένα για τη μη αποστολή των αιτουμένων, σύμϕωνα με την υπ’ αριθμόν 53517/10-12-2012 Υπουργική Απόϕαση, στοιχείων. Το ίδιο το υπουργείο μάλιστα εξήγγειλε, πως θα ακολουθούσε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Αυτοί που εν τέλει ευθύνονται για την υπονόμευση της “επένδυσης” δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι ή οποιοσδήποτε άλλος κατηγορεί η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, αλλά οι ίδιοι οι διοικούντες της. 

Όσον αϕορά τα λεγόμενα του νομικού εκπροσώπου περί άδικης επίθεσης, που δέχεται το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από το ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να επισημάνουμε τη σαϕή διαϕορετική αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ο δημόσιος έλεγχος δεν είναι αδικία. Άδικο είναι να απολύεις εργαζομένους, με ιδιαίτερη προτίμηση στους τρίτεκνους. Άδικο είναι να απειλείς με απόλυση εργαζομένους για την υπογραϕή ατομικής σύμβασης. Άδικο είναι να απολύεις ακόμη και όσους υπέγραψαν ατομική σύμβαση και μάλιστα χωρίς την καταβολή του συνόλου της συμϕωνηθείσας αποζημίωσης. Άδικο είναι να μειώνεις μισθούς και να καταργείς δικαιώματα κατά το δοκούν, εκμεταλλευόμενος τον εργασιακό μεσαίωνα, που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. 

Το κομματικό κράτος και το άθλιο δημόσιο, που καταγγέλλει ο νομικός εκπρόσωπος, το δημιούργησαν αυτοί, που σήμερα δημόσια ευχαριστεί και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας τα κομματικά παιχνίδια, τα πελατειακά δίκτυα και η κακοδιαχείριση σε βάρος των συνεταιριστικών εργοστασίων, τα οποία σταδιακά έκλεισαν ή ιδιωτικοποιήθηκαν, αποτελούν έργο της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και όχι της αριστεράς. Η δε υιοθέτηση του παρακμιακού επιχειρήματος, περί υποκίνησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τούρκικη εταιρεία, ϕανερώνει από τη μια την πλήρη ταύτιση της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ με τη Ν.Δ και από την άλλη την αγωνία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr