Συστράτευση όλων των δυνάμεων ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ. Κατάληψη τη Δευτέρα στις 7 π.μ.

15 Φεβρουαρίου 201413:00

Μια σειρά από φορείς και Πρωτοβουλίες, εκδηλώνουν την αντίδράσή τους στο κλείσιμο του Πολυιατερίου του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη.

Στην συμβολική κατάληψη της Δευτέρας, έξω από το Πολυϊατρείου, θα συμμετάσχουν η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης και η Πρωτοβουλία Αγώνα για την Υγεία, η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, o Σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης και άλλοι φορείς.

Στην Ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου αναφέρει:

Μετά την ψήφιση του νόμου για την πρωτοβάθμια υγεία κλείνουν την Δευτέρα 17/2/2014 τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ  που εξυπηρετούσαν στην Ξάνθη καθημερινά 500 ασθενείς. Βγάζουν σε διαθεσιμότητα 8.000 εργαζομένους και καταργούν τις οργανικές τους θέσεις. Το κενό είναι αδύνατο να καλυφθεί από το νοσοκομείο που ασφυκτιά από έλλειψη προσωπικού, ή από συμβεβλημένους γιατρούς (που δεν υπάρχουν στην πόλη μας). Μεταφέρουν το κόστος της πρωτοβάθμιας στις τσέπες των όσων ασθενών έχουν ακόμη λεφτά, οι υπόλοιποι καλή τύχη!!

H κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του μνημονίου, αφού απέκλεισε από τις υπηρεσίας υγείας 3.500.000 ανασφάλιστους, προχωράει τώρα στον αποκλεισμό των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν. Πρόκειται για πραγματικό κοινωνικό έγκλημα.   

Οι Ξανθιώτες μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ συγκεντρωνόμαστε την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/2/2014 7 π.μ. στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ για να υπερασπιστούμε τις δημόσιες δομές υγείας.

Και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με τίτλο «Όχι στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης»

Ο νόμος που κλείνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του ΕΟΠΥΥ ψηφίστηκε.

Από τη Δευτέρα 17-2-2014, δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν επιτροπές, δεν υπάρχουν εξετάσεις.

Τα 500 άτομα που σε καθημερινή βάση εξυπηρετούνται για εξετάσεις ιατρικές, μικροβιολογικές κλπ στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ της Ξάνθης, πρέπει να αναζητήσουν άλλες δομές για την εξυπηρέτησή τους:

  • Στις πρωτοβάθμιες δομές του νοσοκομείου, που είναι σίγουρο ότι με 500 επιπλέον ασθενείς θα καταρρεύσουν.
  • Στους συμβεβλημένους γιατρούς (ιδιώτες) του ΕΟΠΥΥ, που στην Ξάνθη δεν υπάρχουν.
  • Στα ιδιωτικά εργαστήρια και ιατρεία πληρώνοντας από την τσέπη του.

Αποτέλεσμα: Όποιος δεν έχει να πληρώσει δεν θα γίνεται καλά. Κοντά στα εκατομμύρια ανασφάλιστους προστίθενται και οι υποτίθεται ασφαλισμένοι… Η προοπτική που δίνει η πολιτική των μνημονίων της Τρόικας για αυτούς τους ανθρώπους είναι ο «Καιάδας».

Από Δευτέρα 17-2-2014, καταργούνται οι οργανικές θέσεις και οι 8000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θυσιάζονται στο βωμό των εντολών ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Η ασάφεια και η αοριστία του νέου νόμου σχετικά με οργανικές θέσεις προδικάζει χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που το αντικείμενο εργασίας τους καταργείται από τον νόμο.

Οι εξελίξεις αυτές μας αφορούν όλους. Και σαν εργαζόμενους και σαν χρήστες υπηρεσιών υγείας.

  • Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απολυθούν,
  • Οι άρρωστοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν πλήρη και δωρεάν περίθαλψη χωρίς διακρίσεις
  • Να μη διαλυθεί η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Κανένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα-απόλυση.
  • Δωρεάν, πλήρης περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις

Την Δευτέρα 17-2-2014, από τις 6:45 το πρωί,  έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα όλων μας στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Καλούμε τους συναδέλφους να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr