Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Σαμοθράκη. “Ταρακουνήθηκε” η Ξάνθη, μικροζημιές σε σπίτια και αναστάτωση !

24 Μαΐου 201413:14

Ισχυρός σεισμός έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ  σημειώθηκε στις 12.26 ώρα Ελλάδος  στη θαλάσσια περιοχή, 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης, όπως ανέφεραν στο XanthiPress.gr οι σεισμολόγοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 27 χιλιομετρα. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός και αισθητός στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Τα κτίρια στην Ξάνθη πραγματικά “ταρακουνήθηκαν” και οι κάτοικοι έντρομοι βγήκαν έξω από αυτά, αμέσως μετά το σεισμό και γέμισαν τα πάρκα. Η δόνηση διήρκεσε πάνω από 30 δευτερόλεπτα, τρομοκρατώντας τους κατοίκους. Ήταν ο πιο ισχυρός σεισμός που έχει νιώσει ποτέ η περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες και προκάλεσε μικροζημιές μέσα στα σπίτια από τις πτώσεις αντικειμένων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καμία κλήση για ζημιές ή εγκλωβισμούς σε ασανσέρ δεν υπήρξε, καθώς δεν σημειώθηκε διακοπή ρεύματος. Μετά. Στην αρχική δόνηση σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης διάρκειας, μέχρι και 5 ρίχτερ . Σύμφωνα με ξένα ινστιτούτα, η ένταση του σεισμού τοποθετήθηκε υψηλότερα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Ο σεισμός ήταν αισθητός μέχρι και στην Αθήνα.

.2014-05-24 12.36.05 2014-05-24 12.39.33

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr