Σύσκεψη στο Δημαρχείο για το μέλλον του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων. Χωρίς Λύρατζη η συνάντηση

12 Μαΐου 201518:45

Ευρεία σύσκεψη για το μέλλον του Φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων» του οποίου η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο Ξάνθης υπό το Δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Μουσικού Σχολείου, των Γονέων και των Εθελοντών που αποτελούν τους στυλοβάτες του θεσμού, παράγοντες του Δήμου, η ΦΕΞ και ο Συνθέτης Νίκος Κυπουργός μαζί με άλλους συνεργάτες του Μάνου και άλλοι εμπλεκόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης εκπρόσωπος του γιού του Μάνου Χατζιδάκη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κλήθηκε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Π. Λύρατζης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το μέλλον του θεσμού αλλά και η επίλυση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει από την πρώτη διοργάνωση και επανήλθαν και φέτος και αφορούν, κυρίως, στην έλλειψη συνεργασίας με το γιο μου μεγάλου συνθέτη, την υποστήριξη που παράσχουν στο θεσμό ο Νίκος Κυπουργός και οι συνεργάτες του Μάνου, τους οποίους ευχαρίστησαν όλοι θερμά για τη συμμετοχή τους καθώς και οι συνεργασία όλων των δυνάμεων της περιοχής γύρω από την παρακαταθήκη του Μάνου, υπό ένα κοινό πλαίσιο και χωρίς διαγκωνισμούς και διαχωρισμούς.

Πρόβλημα με τη χρήση του ονόματος του Μάνου

Τη φετινή χρονιά υπήρξε πρόβλημα με την αναφορά του ονόματος του Μάνου Χατζιδάκι, το οποίο απουσίασε παντελώς απότ ο Φεστιβάλ, όπως παρατήρησαν αρκετοί. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που είχε ανακύψει από την περυσινή χρονιά και είχε επισημανθεί αλλά μεσολάβησαν σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ο αναγκαίος χειρισμός. Η μη κλήση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού, προφανώς και είχε την ουσιαστική και συμβολική της σημασία για τη συνάντηση.

Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας και αναθεώρησης των στόχων που έχουν τεθεί καθώς η επιτυχία του θεσμού ξεπερνά κάθε προσδοκία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr