ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης – Ψηφοθηρικός πατριωτισμός

19 Ιουνίου 201910:44

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ίσως είναι η μοναδική νομαρχιακή στην Ελλάδα που “γιόρτασε” την Συμφωνία των Πρεσπών, 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις Πρέσπες, έπαιξε ένα άθλιο πολιτικό παιχνίδι. Στο εξωτερικό εξέφρασε μετριοπάθεια και συμβιβαστικότητα, κλείνοντας  το μάτι στον Ζάεφ, στον περίφημο καφέ με τη Μ. Σπυράκη. Στο εσωτερικό ενίσχυσε το ρεύμα του εθνολαϊκισμού μιλώντας για προδότες και προδοσίες στο Μακεδονικό. Στάθηκε στο πλάι, αν όχι, εξέθρεψε το σκληρό μπλοκ των ακροδεξιών σε ένα μέτωπο που έβριζε τη δημοκρατία και τα κόμματα, στοχοποίησε βουλευτές και επιδόθηκε σε πολυάριθμες επιθέσεις και τραμπουκισμούς.

Προκειμένου, δε η Νέα Δημοκρατία να αποκομίσει τα μέγιστα ψηφοθηρικά οφέλη, εκμεταλλεύτηκε τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού, διαστρεβλώνοντας  τους όρους της συμφωνίας των Πρεσπών, και επιτελώντας τη μέγιστη πολιτική κυβίστηση. Απαρνήθηκε την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε επί Καραμανλή το 2008 για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. 

Και επειδή θεώρησαν ότι αυτή η διπρόσωπη τακτική τούς πήγαινε, είπαν να τη συνεχίσουν και στα ελληνοτουρκικά καθώς και απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και στο Αιγαίο, άλλοτε κατηγορούσαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι κρατούσε ανοιχτό το δίαυλο συνεννόησης και επικοινωνίας με τη Τουρκική ηγεσία, άλλοτε  στελέχη τους δεν ντρέπονταν να πουν  ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον Τούρκο Πρόεδρο παρά τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Τώρα βέβαια, πριν τις εκλογές προσπαθούν να δείξουν ένα σοβαρό πρόσωπο. Και από τις ‘’κατάρες’’ πέρασαν στη μετριοπάθεια. Λένε πως το μόνο που θα κάνουν, αν εκλεγούν είναι να φροντίσουν να τηρείται από τους γείτονες η κατά τα άλλα ‘’προδοτική’’ για αυτούς συμφωνία.

 

Μα, αν όντως είναι προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών, γιατί τόσο πολύ τους ενδιαφέρει να τηρείται;

Και καθώς η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ οξύνεται με τις γεωτρήσεις της Τουρκίας, η Ν.Δ., με πρώτο τον Κ. Μητσοτάκη, διαμαρτύρεται για «ανεύθυνη δραματοποίηση», επειδή το ΚΥΣΕΑ συγκλήθηκε του Αγίου Πνεύματος και χάλασαν το τριήμερό τους…

Διαμαρτύρονται γιατί φοβήθηκαν ότι μια κρίση μπορεί να ενισχύσει τον Τσίπρα. Και αυτό αποδεικνύει ότι ο πατριωτισμός τους είναι πολύ απλά  ένα ψηφοθηρικό εργαλείο. Υπηρετεί μόνο την προσπάθειά τους να ξαναέρθουν στην εξουσία. Γι’ αυτό, κατά περίπτωση, συστρατεύονται με ακραίους ή ζητάνε να χαμηλώσουν οι τόνοι. Ανάλογα με το τι συμφέρει περισσότερο! Ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός εάν ο πατριωτισμός τους που καθορίζεται από την κομματική τους ιδιοτέλεια είναι τελικά προς το συμφέρον της πατρίδας.

Από το Γραφείο Τύπου

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr