ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής και διαγραφή Κοσμίδη

7 Φεβρουαρίου 201410:21

Όπως αναμενόταν τις τελευταίες μέρες η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την αναστολή της ιδιότητας μέλους του Αντώνη Κοσμίδη από το κόμμα, μετά και τις τελευταίες δημόσιες θέσεις του για τα Δημοτικά.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση, προχώρησε στην απόφαση που θα επικυρωθεί από την επόμενη ολομέλεια της Νομαρχιακής. Αναλυτικά η λιτή ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Μετά και από την τελευταία δημόσια δήλωση στις 5/2/2014 του κ. Αντώνη Κοσμίδη, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες, ανακοινώνει ότι ο αναφερόμενος,  θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος και η αναστολή της ιδιότητας του μέλους θα αποφασιστεί και θα επικυρωθεί από την ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ στην αμέσως επόμενη συνέλευση.

Το περιστατικό με τις Δημοτικές Εκλογές και την ανοιχτή διαφοροποίηση και αμφισβήτηση των επιλογών του κόμματος και της ανοιχτής συνέλευσης πολιτών για τη στήριξη του Νίκου Ανταμπούφη, (που θεωρείται πως πηγάζει από την συνεχόμενη άρνηση του κόμματος να στηρίξει με μορφή χρίσματος, πρόσωπο που δεν εκφράζει τις θέσεις του για την πολιτική και την αυτοδιοίκηση)  ήταν απλώς το τελευταίο περιστατικό στις διαταραγμένες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αντώνη Κοσμίδη.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχε ανοχή της οργάνωσης για τις διαφοροποιήσεις, στο πλαίσιο της δημοκρατικότητας των εσωτερικών διαδικασιών,  όμως όταν αυτές έγιναν δημόσιες και επίμονες, όπως στην πρόσφατη περίπτωση που αφορά σε καίριες πολιτικές επιλογές που προέκυψαν από ανοιχτές διαδικασίες, η οργάνωση οδηγήθηκε στην απόφαση για διαγραφή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr