ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές από τα Λιπάσματα Καβάλας

10 Ιανουαρίου 202021:41

Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, είχε σήμερα στην Βουλή αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τον Αλέκο Φλαμπουράρη συντονιστή ΕΠΕΚΕ, τον Διονύση Καλαματιανό, τη Σουλτάνα Ελευθεριάδου, τον Τάκη Χαρίτου και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη,

Μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος» και ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρει: «Η εταιρεία, επαναλαμβάνοντας παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος, εκβιάζει 135 εργαζόμενους με απολύσεις, για να τους μεταφέρει σε εταιρείες ‘φαντάσματα’ με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα. Η τακτική αυτή είναι μία ακόμα κραυγαλέα περίπτωση αξιοποίησης του κλίματος γενικευμένης αυθαιρεσίας και παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Τα Λιπάσματα Καβάλας είναι μία εταιρεία με τεράστια οικονομική και αναπτυξιακή σημασία για τη χώρα, ενώ η ομαλή λειτουργία της έχει κρίσιμο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παραμένει θεατής των εξελίξεων, ουσιαστικά καλύπτοντας τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές που πλήττουν βάναυσα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα και βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον».

Κλείνοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν «την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την οριστική παύση κάθε παράνομης πρακτικής από τη διοίκηση της εταιρείας».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr