Συρία: Ήττα του Ισλαμικού Κράτους με δεκάδες νεκρούς στη βάση Τάμπκα

24 Αυγούστου 201412:05

Τουλάχιστον 24 τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις του συριακού στρατού που φυλάσσουν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Ράκα της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακόμα 150 αντάρτες του ΙΚ τραυματίστηκαν στο πλαίσιο των μαχών.

Δεκατέσσερις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες και άλλοι 10 σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Οι μάχες σημειώθηκαν κατά τη νέα έφοδο του ΙΚ με στόχο την κατάληψη του αεροδρομίου της βάσης Τάμπκα, του τελευταίου προπυργίου του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στην επαρχία που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η επίθεση άρχισε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν ένας μαχητής του ΙΚ πυροδότησε το αυτοκίνητο-βόμβα που οδηγούσε στην είσοδο της βάσης.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές χρησιμοποίησαν ρουκέτες, πυροβολικό και βαρέα όπλα. Ο στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών, που συνέχιζαν την επίθεσή τους ως το πρωί.

Συνολικά, τουλάχιστον 94 μαχητές του ΙΚ έχουν σκοτωθεί και πάνω από 400 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επιχείρησης της εξτρεμιστικής οργάνωσης για την κατάληψη της βάσης της Τάμπκα, κατά τις πληροφορίες του Παρατηρητηρίου.

Τον Ιούλιο και στις αρχές του Αυγούστου, το ΙΚ εκδίωξε τις δυνάμεις του συριακού στρατού από δύο σημαντικές βάσεις στη Ράκα, τη Βάση 93 και την Ταξιαρχία 17, αφού οι μαχητές του σκότωσαν πάνω από 100 στρατιωτικούς.

Οι επιθέσεις αυτές ώθησαν το καθεστώς να εξαπολύσει μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών χωρίς προηγούμενο εναντίον των θέσεων του ΙΚ στη Ράκα καθώς και σε άλλες περιοχές της Συρίας.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες των Σύρων στρατιωτικών στο αεροδρόμιο, σχολιάζοντας ότι «οι μονάδες του στρατού είναι έτοιμες να απωθήσουν οποιαδήποτε νέα επίθεση». Μετέδωσε εικόνες στις οποίες απεικονίζονταν σοροί ανδρών στο έδαφος, σχολιάζοντας πως «πτώματα δεκάδων μισθοφόρων τρομοκρατών του ΙΚ κείτονται γύρω από το αεροδρόμιο της Τάμπκα».

Πηγή: www.skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr