Συνοριοφύλακες Έβρου : “Προβληματική” η λειτουργία του ΚΥΤ Φυλακίου

14 Μαΐου 202008:20

Αναστάτωση σε όλο τον Έβρο προκάλεσαν τα χθεσινά γεγονότα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, Ορεστιάδας.

Να υπενθυμίσουμε πως ομάδα ανήλικων μεταναστών προκάλεσε μεγάλες φθορές σε λυόμενες κατασκευές  βάζοντας και φωτιά σε στρώματα και κουβέρτες με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να βρίσκονται επί ποδός.

Δείτε αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη με ένα κλικ εδώ.

Ο πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Γιαλαμάς Χρυσοβαλάντης επισήμανε στο Evrospress.gr πως η λειτουργία του ΚΥΤ Φυλακίου είναι “προβληματική”, επειδή «παρόλο ότι το άρθρο 15 του Ν.4375/2016 ορίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία τη μόνη ευθύνη που έχει αφορά την φύλαξη των εγκαταστάσεων και την εξωτερική φρούρηση αυτών, παρόλα αυτά το αστυνομικό προσωπικό  διατίθεται στην φρούρηση των διοικητικών κρατουμένων στο εσωτερικό του Κ.Υ.Τ..

“Το ΚΥΤ Φυλακίου πρέπει είτε να ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Μετανάστευσης, είτε αποκλειστικά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ειδάλλως πρέπει να ανατεθεί η φύλαξη εσωτερικών χώρων του ΚΥΤ σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security)”, τόνισε ο κ. Γιαλαμάς.

Πηγή: Evrospress

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr