Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Θράκης»

20 Ιουνίου 201616:52

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Θράκης» διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων πλέον των τριών μηνών. Την Πέμπτη 16 Ιούνη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση αποφασίζοντας ότι αν η εργοδοσία δεν καταβάλλει ένα σημαντικό μέρος των δεδουλευμένων τους μέχρι και την Τρίτη 21 Ιούνη, τότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 22 Ιούνη.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία τον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ) με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων των «Κλωστηρίων Θράκης» να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

“Καλεί του εργαζόμενους να κλείσουν τ’ αυτιά τους σε όσους τους καλούν σε υποταγή, ότι δεν γίνεται τίποτα και πρέπει να αποδεχτούν την απληρωσιά και την εξαθλίωση.

Με αποφασιστικότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, μέσα από συλλογικές διαδικασίες να οργανώσουν τον αγώνα με βάση τα δικά τους συμφέροντα σε σύγκρουση με την εργοδοσία του ομίλου που κλιμακώνει την επίθεση της.

Να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πείρα από τα άλλα δύο εργοστάσια. Από τα Γιαννιτσά που έκλεισε το εργοστάσιο έχοντας εγκλωβισμένους τους εργάτες με τις πλάτες της πλειοψηφίας του εργοστασιακού σωματείου και από το Κιλκίς που ουσιαστικά βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι αδίστακτοι προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους, το μέλλον που προετοιμάζουν και για τους συναδέλφους στην Κομοτηνή, ότι τα δικά μας συμφέροντα είναι διαμετρικά αντίθετα από αυτά των εργοδοτών.

Μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους είναι να αποτρέψουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς μεγαλοεργοδοσίας – κυβέρνησης και ΕΕ, να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, τις νέες ανατροπές που ετοιμάζουν σε εργασιακά – συνδικαλιστικά δικαιώματά μας μέσα από την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος προκειμένου να εξασφαλίσουν για τους βιομήχανους την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους».” καταλήγει η ΟΕΚΙΔΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr