Συνέντευξη Σ. Γιαννακίδη για τις πρώτες μέρες: Τι είπε για “βαθύ κράτος”, παρελάσεις, ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ

6 Απριλίου 201515:49

Συνέντευξη στην ενότητα  social του Καναλιού 6 παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, αναφερόμενος στις εμπειρίες από τις πρώτες μέρες στη Βουλή με μια κυβέρνηση της Αριστεράς αλλά και για τα τοπικά ζητήματα.

“Είναι μια μάχη, μπορεί να χάσουμε, μπορεί να κερδίσουμε”

Σε ότι αφορά στη διαχείριση του κράτους και τις σχέσεις κόμματος και κυβέρνησης ο Στάθης Γιαννακίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη τέλος στις στρατιές των συμβούλων στα υπουργεία με την περικοπή κατά 50% αυτών των θέσεων και προωθεί σε καίριες θέσεις τους καταρτισμένους και πιο ειδικούς,  υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε το χρόνο που χρειάζεται στη διοίκηση για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αφού στόχος είναι να αλλάξει το παλαιοκομματικό καθεστώς και να εδραιωθεί νέα αντίληψη για τη δημόσια διοίκηση και τον πολίτη.

“Είναι μια μάχη που μπορεί να χάσουμε, μπορεί και να κερδίσουμε” σχολίασε αναφερόμενος στα περιστατικά αυτονόμησης τους κράτους που υπάκουσε στα συμφέροντα των κομμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης, μιας μορφής βαθέως κράτους που παρατηρήθηκε λέγοντας πως δεν χρειάζεται πανικός στη διοίκηση αλλά χρόνος για να προσαρμοστεί. “Εμείς δίνουμε ευκαιρίες” τόνισε και σχολίασε το γεγονός ότι τα πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να συναλλαγούν πελατειακά με τους πολίτες, πως πάντα υπάρχει ο φόβος να βρεθεί κάποιος που θα επιχειρήσει να πολιτευτεί παλαιοκομματικά αλλά η επιμονή σε βάθος χρόνου θα αλλάξει τις νοοτροπίες.

Τι είπε για ΕΒΖ-ΣΕΚΑΠ

Τέλος, σε ότι αφορά στα ζητήματα της περιοχής, ανέφερε ότι οι βουλευτές δίνουν τη μάχη τους ώστε στα σχέδια για την επαναλειτουργία της ΕΒΖ να βρίσκεται και το εργοστάσιο της Ξάνθης, για τη ΣΕΚΑΠ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με επιμονή ζητά να γνωρίζει τα πάντα γύρω από τον τρόπο πώλησης της εταιρίας και πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρη η στόχευση των ανθρώπων, να επανέλθει εργασιακή ειρήνη, παράλληλα με τις ρυθμίσεις του Υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη που θα επαναφέρουν την κανονικότα στα εργασιακά ζητήματα.

Επανήλθε στο θέμα των παρελάσεων με σκοπό να διευκρινίσει διάφορα ζητήματα λέγοντας ότι  πολλοί παράγοντες μπορεί να ενοχλούνται αλλά για την Αριστερά το ζητούμενο δεν είναι να βρίσκεται σε υπερυψωμένες εξέδρες, ότι στην πρόσφατη παρέλαση τηρήθηκε η στάση που υπήρχε πάντοτε τοπικά ενώ πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι οι εξέδρες αλλά να αποκτήσει η πολιτική την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Οχι “δεν μπορούσαν” αλλά “δεν ήθελαν” Ν/Σ  σαν τις 100 δόσεις !

Σε ότι αφορά στις πρώτες του μέρες στη Βουλή και την εμπειρία να είναι ο εισηγητής στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, ό νεαρός βουλευτής ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που δίνει τις ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, όπως συνέβη στον ίδιο με το νομοσχέδιο. Για την ουσία της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, ανέφερε ότι είναι κάτι πολύ απλό και λογικό που θα δώσει ανάσα στους πολίτες και πολύτιμα έσοδα στο κράτος.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι τέτοιο από καμία κυβέρνηση, αν και φαντάζει αρκετά απλό, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν μπορούσαν αλλά ότι δεν ήθελαν να περάσουμε νόμους που θα αναδιανείμουν τα βάρη και θα ανακουφίσουν την κοινωνία. Πρόσθεσε δε ότι η Κυβέρνηση προχωρά ήδη τους ελέγχους για μεγαλοκαταθέτες και τις διάφορες λίστες με τη μεγάλη φοροδιαφυγή που μέχρι σήμερα, αρνήθηκαν πεισματικά να ελέγξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr