Συνέντευξη Καραμπίνη στο Κ6: Το ΔΠΘ έχει αναλάβει τη χρονολόγηση των οστών της Αμφίπολης – Αποτυχημένο πείραμα οι μετεγγραφές !

16 Μαρτίου 201511:14

Την είδηση ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι αυτό που έχει αναλάβει τη χρονολόγηση των οστών της Αμφίπολης, έκανε γνωστή ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Κανάλι 6.

Όπως αποκάλυψε το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας είναι αυτό που έχει αναλάβει το ιδιαίτερα σημαντικό έργο, και μάλιστα, μετά από ανταγωνισμό με τα πιο διάσημα πανεπιστήμια του Εξωτερικού (σύμφωνα με πληροφορίες, το Cambridge, μεταξύ αυτών)

Εξαρτήματα από το ΔΠΘ στο διάστημα !

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι το ΔΠΘ εδώ και χρόνια έχει σημαντικές συνέργειες με μεγάλους φορείς όπως με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος καθώς τμήματα δορυφόρων και άλλων διαστημικών συσκευών της ESA κατασκευάζονται στην Ξάνθη ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι το Δημοκρίτειο, διατηρώντας το χαρακτήρα του Δημόσιου Πανεπιστημίου του οποίου είναι υπέρμαχος, μπορεί να προβαίνει σε συνέργειες και συνεργασίες με την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Κατά τα άλλα στη συνέντευξή του ο Πρύτανης του Δημοκριτείου ανέφερε ότι είναι σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους, ενός φιλόδοξου κτιριακού προγράμματος που θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου και θα ανέλθει σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Αποτυχημένο πείραμα οι μετεγγραφές !

Όσον αφορά στο θέμα των μεταγραφών o A. Kαραμπίνης ανέφερε ότι είχαν το δικαίωμα να φύγουν περίπου 1,800 φοιτητές που εισήχθησαν φέτος στο Πανεπιστήμιο αλλά τελικά έφυγαν μόνο 1,100 άτομα, δείγμα ότι εκτιμάται η δουλειά που γίνεται στα τμήματα του Πανεπιστημίου .

Επισημαίνοντας το παράδειγμα των μετεγγραφών φοιτητών από την Αρχιτεκτονική που δεν τους δέχονται στα αντίστοιχα τμήματα του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, επανέλαβε την άποψή του ότι ένας φοιτητής, με λίγη βοήθεια από το κράτος, κοστίζει λιγότερα για το κράτος και τους πολίτες όταν φοιτά στη Θράκη, από ότι σε ένα κεντρικό πανεπιστήμιο. Χαρακτήρισε συνολικά αποτυχημένο πείραμα και εξαιρετικά άδικα, αυτό που συνέβη την προηγούμενη χρονιά με τις μετεγγραφές.

Αισιόδοξος για την πολιτική κατάσταση

Σε ότι αφορά στην πολιτική κατάσταση σημείωσε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση και ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι το ΔΠΘ βρίσκει κατανόηση ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι στη νέα Κυβέρνηση συμμετέχουν ως Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς πολλοί καθηγητές του ΔΠΘ όπως ο Γ. Κατρούγκαλος, ο Κ. Κοσμάτος και πιθανώς και άλλοι, ο πρώην Πρύτανης Ι. Πανούσης, ο απόφοιτος της Πολυτεχνικής Χ. Σπίρτζης ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα από το Δημοκρίτειο

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr