Συνέντευξη Δ. Βίτσα: Ποιοι θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

17 Νοεμβρίου 201409:02

Την άποψη για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα για τις Βουλευτικές Εκλογές κατέθεσε σε συνέντευξή στο Κανάλι 6 ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Βίτσας.

vitsas k6 2Λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ξάνθη και αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, στην οποία παρέστη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Τα ψηφοδέλτια που θα καταρτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασιστούν από τις οργανώσεις μας με δημοκρατικές διαδικασίες. Θα συμμετάσχουν μέλη του κόμματος αλλά και μη μέλη που κινήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια παράλληλα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης μας. Όσοι υπολογίζουν να συνεχίσουν πολιτικές καριέρες δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια» κατέληξε, προσθέτοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει καθώς προέχει για το κόμμα να προκαλέσει τις Εκλογές που έχει ανάγκη η χώρα.

Η χώρα έχει χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Κατά τα άλλα στη συνέντευξή του, μιλώντας για τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνία και τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων ανέφερε ότι μια διαπραγμάτευση πρέπει να περιλαμβάνει μόνο το χρέος και όχι εσωτερικά ζητήματα της χώρας που άπτονται των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα κατάσταση η Ελλάδα έχει χάσει μεγάλο μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί βρέξει-χιονίσει»

vitsas k6 3Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατατέθηκε στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τις εκλογές «θα εφαρμοστεί βρέξει-χιονίσει» και ότι δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης αφού αφορά σε 12 δισεκατομμύρια ευρώ που θα αναδιανεμηθούν στο χώρα με δίκαιο τρόπο και δεν αφορά στους δανειστές, πως θα τα διαχειριστεί μια κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας.

Παράλληλα, ανέφερε σε σχέση με την πολιτική κατάσταση ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει στις επικείμενες εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, θα διαπραγματευτεί για την κατάσταση στη χώρα με βασικό γνώμονα τις γνωστές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και εξόφληση με αναπτυξιακή ρήτρα.

Η εξουσία ασκείται από το «τρίγωνο της αμαρτίας»

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στην Ελλάδα η εξουσία ασκείται από ένα «τρίγωνο της αμαρτίας» , όπου συναντώνται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, η τραπεζοκρατία και η μηντιοκρατία, φορείς εξουσίας που αλληλεπιδρούν και, συχνά, ταυτίζονται σε κοινά πρόσωπα ! Ειδικότερα για τις τράπεζες και τον αρνητικό ρόλο τους στην ανασυγκρότηση της αγοράς, ανέφερε ότι άμεσες ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτελέσουν το ρόλο τους και να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία και τη μικρομεσαία επιχείρηση είναι να αποκτήσει το κράτος την πλειοψηφία με τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές, να ιδρυθεί μια αναπτυξιακή τράπεζα και να αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες στη χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, που αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο.

Τρία στοιχεία συναντήθηκαν για να εκτιναχθεί η ΣΥΡΙΖΑ

vitsa k6Τέλος, αναφερόμενος στις αιτίες που το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτινάχθηκε, παρέμεινε ανθεκτικό και πλέον βρίσκεται αισθητά μπροστά από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις, Ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν η προχωρημένη σκέψη μια ηγετικής ομάδας που προσαρμόστηκε σε ένα πρόγραμμα, με μια κρίσιμη χρονική συγκυρία κατά την οποία τα παλαιά κόμματα απέτυχαν να απαντήσουν στις ανάγκες της κοινωνίας και κατέρρευσαν καθώς και η προφανής ανάγκη αλλαγής. Τα τρία αυτά στοιχεία κατά τον κύριο Βίτσα, οδήγησαν το ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή του κατάσταση.

Όπως τόνισε, οργανωτικά, το κόμμα προχωρά διαρκώς στην ίδρυση νέων οργανώσεων και προετοιμάζεται προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμο την κατάλληλη στιγμή και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr