Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για παράνομο έρανο στην Ξάνθη

4 Νοεμβρίου 201412:18

Συνελήϕθησαν το πρωί της Δευτέρας, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασϕάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαπές, ηλικίας 65 και 61 ετών, κατηγορούμενες για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και απάτη.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαπές, χθες το πρωί, διενεργώντας έρανο για λογαριασμό συλλόγου, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, μετέβησαν σε κατάστημα της πόλης, όπου εξαπάτησαν την 43χρονη ημεδαπή υπάλληλο, αποσπώντας από αυτήν το χρηματικό ποσό των 5 Ευρώ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστιδων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι οι δύο ημεδαπές, το πρωί της ίδιας ημέρας, προσπάθησαν, με τον ίδιο τρόπο, να εξαπατήσουν μια 64χρονη ημεδαπή, χωρίς όμως να τα καταϕέρουν.

Στην κατοχή των δράστιδων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μπλοκ αποδείξεων, 81 έντυπα του συλλόγου, για τον οποίο διενεργούσαν έρανο,το χρηματικό ποσό των 528 ευρώ .

Η δικογραϕία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασϕάλειας Ξάνθης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr