Συνελήφθησαν 4 διακινητές σε Καβάλα και Έβρο

29 Αυγούστου 201813:28

Συνελήφθησαν στους νομούς Καβάλας και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας 33χρονος ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί,  ηλικίας 53, 44 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε επαρχιακή οδό του νομού Καβάλας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 53, 44 και 33 ετών, διότι ο 53χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο, επιβαίνοντες σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι,  στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 44χρονο περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, διότι κατείχε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 4,7 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 4,7 γραμμάρια ηρωίνης, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr