Συνελήφθη στους Κήπους αλλοδαπή. Σχεδίαζε να ενταχθεί στο ISIS ;

7 Ιανουαρίου 201620:56
 Εγκλωβισμένη στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, αλλά χωρίς το ηλικίας τεσσάρων χρόνων παιδί της, παραμένει η γυναίκα με το ελβετικό διαβατήριο και την διπλή (αιγυπτιακή και ελβετική) υπηκοότητα, η οποία ταξίδευε μέσω Ελλάδας με προορισμό την Συρία όπου σχεδιάζει να ενταχθεί στο ISIS

Νωρίτερα, το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης όπου οδηγήθηκε αποφάσισε να δώσει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα, ο οποίος είχε καταφθάσει από την Αίγυπτο έχοντας ενημερωθεί από την πρεσβεία της χώρας του στην Αθήνα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο πατέρας κατέθεσε ότι από καιρό η σύζυγός του σχεδίαζε την μετάβαση της στην Συρία μαζί με το παιδί τους για να συμμετάσχει στον τζιχαντ και μάλιστα ο ίδιος είχε καταγγείλει στις αρχές της χώρας του την φυγή της με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα από την Ιντερπόλ.

Μολονότι η ίδια είχε καταθέσει αρχικά στους αστυνομικούς ότι προορισμός της ήταν η Συρία και το ISIS για λόγους ευνόητους στο δικαστήριο το αρνήθηκε. Καθώς, δε, μετά την παραχώρηση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού στον πατέρα, δεν στοιχειοθετείτο αδίκημα, η Αιγυπτιο-Ελβετίδα αφέθηκε ελεύθερη.

Ακολούθως μετέβη στους Κήπους για να συνεχίσει το ταξίδι της την Τουρκία, πλην όμως υπήρξαν γραφειοκρατικά εμπόδια και έτσι παρέμενε έως αργά το βράδυ στο τελωνείο. Δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα της επιτρέψουν την είσοδο οι τουρκικές αρχές μετά την καταγγελία του συζύγου στο δικαστήριο για σχέδιο εμπλοκής της στον ISIS.

www.kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr